VAR-kaos i kvalet - två straffar och två röda kort borttagna

VM-Kval Sydamerika

Det blev en händelserik föreställning när Ecuador tog emot Brasilien.
Domaren fick lyfta det röda kortet fyra gånger - varav två mot Alisson Becker.
Matchen slutade oavgjort efter att två straffbeslut ändrats efter VAR-granskning.

Efter bara sex minuter spelade av VM-kvalmatchen mellan Brasilien och Ecuador blev Casemiro målskytt. Ett ledningsmål som länge skulle vara matchens enda, men det innebar inte att den första halvleken blev händelselös.

Det dröjde inte länge innan domaren fick lyfta det röda kortet för första gången i matchen. Det var Ecuadors målvakt Alexander Dominguez som fick lämna planen efter att ha sprungit ut och med avsikt att rensa bollen sparkade han Mathias Cunha på halsen.

Innan paus hade även Brasilien försvagats då Emerson fick syna sitt andra gula för kvällen. Bara en kvart efter utvisningen på Dominguez lyfte domaren sitt röda kort för en tredje gång. Det var då mot Alisson Becker, som med en hög spark rensade bort bollen. När han sedan skulle få ner sitt ben igen kom Enner Valencia in i situationen hamnade målvaktens ben på hans axel.

När Alisson visades ut började majoriteten av det brasilianska laget protestera, inte minst Liverpool-spelaren själv. Efter en lång diskussion gick domaren till sin VAR-skärm och återvände sedan för att höja det gula kortet mot Alisson, som fick vara kvar på plan.

I andra halvlek återupprepade sig situationen med domaren. Han dömde straff till Ecuador men efter vilda protester från Brasilien granskade han händelsen och tog tillbaka sitt beslut.

Ett mål skulle dock komma för Ecuador ändå. Det firades vilt efter att mittbacken Felix Torres placerade in 1-1 mot stornationen. Det innebar dock inte slutet på kaoset. En till straff dömdes till Ecuador på stopptid.

Protesten återupprepade sig och domaren vek sig ännu en gång från sin ursprungliga bedomning. Alisson som orsakat "straffen" var först på boll. Målvakten fick återigen syna det röda kortet då han tilldelades ett andra gult kort, men även nu klarade sig Alisson efter VAR-granskning.

Det slutade med att lagen fick dela på poängen med slutresultatet 1-1. Brasilien är sedan tidigare klart för VM. Ecuador befinner sig för tillfället på en VM-plats som trea i gruppen bakom Argentina, som även de har säkrat en mästerskapsplats.