100:e målet för Ronaldo när Real vände mot Bayern

Cristiano Ronaldo gjorde sitt 100:e mål i Europaspel när Real Madrid vände och vann borta mot Bayern med 2-1.

Anfallsstjärnan Robert Lewandowski har problem med en axel och tvingades därmed stå över kvällens möte med Real Madrid. Men det började bra ändå för hemmalaget - det small verkligen till. Arturo Vidal stod för en stenhård nick som seglade in bakom Jesus Navas till 1-0.

Bayern tilldömdes en tveksam straff efter en handssituation i slutet av den första halvleken. Vidal klev fram och missade totalt. Bollen flög hårt och högt över och 1-0 stod sig därmed i halvtid.

Kvitteringen kom tämligen omgående efter halvtidsvilan. Cristiano Ronaldo löpte fint in i straffområdet och slog på volley in 1-1, portugisens första CL-mål sedan den 27 september.

Ronaldo stod även i händelsernas centrum gällande en utvisning. Med endast några minuters mellanrum drog Javi Martinez på sig två gula kort i dueller med Real-stjärnan och Bayern fick därmed spela sista halvtimmen med tio man.

Portugisen skulle även trycka in ledningsmålet. Inhopparen Asensio spelade fram när Ronaldo dök in i boxen och petade in 2-1 - hans 100:e mål i Europaspel.

Resultatet stod sig matchen ut - och nu väntar en spännande retur på Santiago Bernabeu.

Bayern: Neuer; Lahm, Martinez, Boateng, Alaba; Alonso, Vidal; Robben, Thiago, Ribéry; Müller.

Real Madrid: Navas; Carvajal, Ramos, Nacho, Marcelo; Casemiro, Kroos, Modric; Bale, Benzema, Ronaldo.