18-årige supertalangen målade igen - blev historisk

Kylian Mbappé har fått sitt stora genombrott i år.
På onsdagen gjorde 18-åringen sitt femte CL-mål i år - och blev historisk.

Kylian Mbappé har varit ett av de största utropstecknen under den här säsongen i fotbolls-Europa. Monaco-talangen har öst in mål i ligan - och i mötet med Dortmund behövde han bara fem minuter innan han spräckte nollan.

Benjamin Mendy stod för avslutet och Mbappé, som även gjorde två mål i bortamötet, kunde från nära håll placera in ledningsmålet. Enligt statistiktjänsten Opta blev Mbappé (18 år och fyra månader) den yngste spelaren i turneringens historia att göra fem mål.

Bara minuter senare ökade veteranen Radamel Falcao på till 2-0. Thomas Lamar skickade in ett bra inlägg som colombianen mötte med pannan.

Marco Reus tände sedan en gnista hopp för Dortmund då han tidigt i den andra halvleken krutade in inspelet från Dembele, men då gästerna jagade på för fler mål framåt kom nästa kalldusch. Valere Germain utnyttjade ett försvarsmisstag och placerade in spiken i kistan med tio minuter kvar att spela.

I den andra kvartsfinalen spikade Juventus igen och nollade Barcelona på Camp Nou. Man gick därför vidare med totalt 3-0.

Monaco är nu vidare till semifinal tillsammans med just Juventus, Atletico Madrid och Real Madrid. Lottningen hålls på fredag och semifinalerna spelas under de två första veckorna i maj.

Monaco: Subasic - Touré, Glik, Jemerson, Mendy - Silva, Moutinho, Bakayoko, Lemar - Falcao, Mbappé

Dortmund: Bürki - Piszczek, Papastathopoulos, Ginter, Guerreiro - Weigl - Durm, Kagawa, Sahin, Reus - Aubameyang