18-årige talangen hjälte när Monaco segrade i Dortmund

Kylian Mbappé stod för två av målen när Monaco tog en viktig seger på bortaplan mot Dortmund i det första mötet av Champions League-kvartsfinalen.

Mötet mellan Dortmund och Monaco var uppskjutet till onsdagen sedan det tyska lagets spelarbuss utsatts för en attack under tisdagen. Marc Bartra fick föras till sjukhus med lindriga skador och fanns därför inte med i dagens trupp.

De inledande tio minuterna var något trevande från båda lagen. Pierre-Emerick Aubameyang fick Dortmunds första riktiga läge när han fick tag i bollen i straffområdet och avslutade kvickt. Skottet ven dock över ribban.

Sedan hände det mycket. Först gick Sokratis för hårt in i en duell vilket resulterade i en straff till Monaco - som Fabinho brände helt.

Kort därefter, vid en omställning, kunde unge Monaco-talangen Kylian Mbappé styra in 1-0. Reprisbilder visade dock att spelaren stod i en misstänkt offsideposition när han tog emot bollen.

Mardrömmen fortsatte för Dortmund. Sven Bender blev olycksfågel när han råkade få pannan på ett Monaco-inlägg - och styrde bollen rakt i eget mål.

I den andra halvleken öste Dortmund på för en reducering - och den kom till slut efter runt 55 spelade minuter. Ousmane Dembélé var påpasslig och kunde rulla in bollen i öppet mål efter fint förarbete från bland andra Aubameyang.

Monaco gick på knä efter reduceringsmålet. Dock skulle Mbappé slå till igen efter slarv i det tyska lagets försvar och denna gången var det riktigt vackert.

Dortmund fick dock det så viktiga 2-3-målet några minuter senare när Kagawa kyligt tog emot bollen i straffområdet och sköt in en ny reducering.

Därefter var hemmalaget mycket nära att trycka in en kvittering. Men resultatet stod sig och Monaco tog därmed en viktig seger i det första mötet.

Dortmund: Bürki, Piszczek, Sokratis, Ginter, Schmelzer; Bender, Weigl; Dembélé, Kagawa, Guerreiro; Aubameyang.

Monaco: Subasic; Raggi, Glik, Jemerson, Touré; Fabinho, Moutinho; Silva, Lemar; Mbappé, Falcao.