Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

"Addes" bragdbonus - en halv miljon kronor

Ära, berömmelse - och en halv miljon kronor. Andreas Johansson tjänar storkovan om Odense fullbordar bragden mot Villarreal.
- Det sporrar egentligen ingenting, säger han till fotbollskanalen.se.

Malmö FF och FC Köpenhamn förlorade – men i skuggan av mästarklubbarnas bakslag ser Odense ut att rädda Skandinaviens ära i Champions League-kvalet. Den första playoff-matchen mot Villarreal slutade med jätteskräll och dansk seger.

Nu har OB med sig 1-0 och ett guldläge till tisdagens retur i Spanien.

- Det känns som att vi satt oss i en position där vi har en liten chans att gå vidare. Villarreal är fortsatt favoriter att ta sig till gruppspelet, men vår vinst ger oss ändå en möjlighet, säger Andreas Johansson till fotbollskanalen.se

Vid sidan av de självklara incitamenten – som den sportsliga prövningen i världens bästa turnering – har den förre djurgårdaren även andra skäl att ge allt för avancemang. Inte minst ekonomiska sådana. Under helgen blev förhandlingarna mellan spelarråd och klubbledning klara, och ett bonusbelopp fastställdes.

Lyckas Odense fullborda framgången mot Villarreal blir Johansson och de andra truppmedlemmarna nästan 500 000 kronor rikare. Ett välkommet klirr i kassan, förstås, men ”Adde” betonar att det inte är pengarna som står i centrum för hans del.

- Egentligen sporrar det ingenting. Drivkraften är naturligtvis att få mäta sig mot de bästa spelarna och de starkaste lagen i världen. Sedan är det inga konstigheter att vi spelare får en liten del av kakan om vi tar oss till Champions League, säger Johansson.

Det sportsliga är en tillräcklig morot?
- Absolut. Det finns inte många skandinaviska lag som får möjlighet att vara med om något liknande. Tar vi oss till slutspelet är det naturligtvis otroligt stort för hela staden.

Vad blir annorlunda i returen, gentemot första mötet på hemmaplan, tror du?
- Vi var fantastiskt bra defensivt i första matchen, och visade en oerhörd organisation. De hade visserligen ett friläge och några ganska farliga hörnor, men utöver det släppte vi inte till något. Att vi kan minimera utrymmet lika effektivt för dem nu blir avgörande. I början lär de ösa på ritkigt ordentligt, det blir den stora skillanden.

Nyckeln blir att klara första anstormningen?
- Ja, precis. Med sina bollskickliga individualister kan de hota oss. Därför måste vi klara att hålla oss kompakta som lag och stänga till ytorna för dem.

Publicerad 2011-08-23 kl 16:56
Annons
Annons
Annons