Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

Adu: "Med våra fans bakom oss kan vi vända vad som helst"

Inför kvällens returmatch mot Salzburg står MFF än en gång med ryggen mot väggen.
Ett 2-0-underläge måste vändas för att hålla CL-drömmen vid liv.
- Med våra fans bakom oss kan vi vända vad som helst, säger MFF:s Enoch Kofi Adu till Fotbollskanalen.

Efter 2-0-förlusten i Salzburg för en dryg vecka sedan ska Malmö FF försöka vända på dubbelmötets öde på Swedbank Stadion i kväll.

Enoch Kofi Adu, 24, har klart för sig vad de himmelsblå måste göra annorlunda.

- I första mötet borde vi kunna ha ett bättre passningsspel, men i stället slog vi långt så fort vi hade bollen. Lyckas vi spela vårt spel och vara koncentrerade matchen igenom kommer vi att vända på detta, säger mittfältaren till Fotbollskanalen.

Precis som i fjol ställs de regerande svenska mästarna mot Salzburg i jakten på en Champions League-plats. Skillnaden i år är att MFF inte har med sig ett bortamål och gör Salzburg ett mål i Malmö måste de svenska mästarna göra fyra.

- De är på samma nivå som i fjol enligt mig och egentligen överraskade de inte oss med någonting i den första matchen. I slutet fick de en tveksam straff efter en situation som inte borde uppstå. Det var ett onödigt mål, men sånt sker i fotboll ibland. I och med att vi inte har med oss något bortamål är utrymmet för misstag mycket litet.

När MFF förra året som första svenska lag på 14 år kvalade in till CL var Adu en av de mest framträdande spelarna i laget. I år har det gått tyngre både för MFF och för Adu, men trots det är han inte orolig över att hitta tillbaka till toppformen.

- Ibland går det bra och ibland får man kämpa. Man ska inte glömma att vi i princip är ett helt nytt lag med många nya spelare och det hade varit konstigt om allt stämde direkt. Vi måste fortsätta att jobba hårt, då kommer vi nå upp till den nivån vi höll i fjol.

Enligt Adu kan lagets tolfte spelare i form av fansen vara det som väger över till MFF:s fördel i kväll.

- Våra fans är något extra och vi älskar att spela för dem. Det är något vi tänker visa i kväll. Min och lagets dröm är att återigen kvala in till CL och vi kommer lämna allt vi har i oss ute på planen för att vända på dubbelmötet

Tar MFF sig förbi Salzburg är de klara för playoff till CL och även garanterade minst en plats i Europa League-gruppspelet.

Åker man ut väntar i stället den fjärde och sista kvalomgången till Europa League.

Matchen börjar 20:30.

Publicerad 2015-08-05 kl 16:55
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons