POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
CHAMPIONS LEAGUE
4v

AIK-spelarna med respekt för nästa hinder: "Vi får steppa upp"

Foto: Bildbyrån

SOLNA. Slovenska Maribor väntar för AIK i Champions League-kvalets andra omgång.
En tuff nöt att knäcka, menar "Gnagets" spelare.
- Vi får steppa upp nu, säger Sebastian Larsson.

Så sent som säsongen 2017/2018 var Maribor i Champions League-gruppspel. Nu ska det slovenska laget stå för motståndet för AIK i omgång två av turneringens kval.

Efter att ha besegrat Ararat-Armenia med sammanlagt 4-3 är AIK-spelarna nu medvetna om att det kommer bli tuffare mot Maribor.

- Det är klart att det är ytterligare ett steg upp. Det är ju ett lag som bara för några år sedan gick till Champions League-gruppspel. Men vi förväntar ju oss inte att det ska bli lättare. Det ska bli tuffare och då får vi steppa upp och göra det bättre, säger rutinerade Sebastian Larsson.

Larsson hoppas att AIK ska kunna höja sig i takt med att kvaliteten på motståndarlagen höjs.

- Det är en förhoppning. Det är det enda sättet att ta sig vidare i Europa. Vi kan inte bli sämre om motståndet blir bättre. Vi vet att vi förmodligen kommer behöva göra 180 bättre minuter än vad vi gjorde den här gången. Det är en del av den här stegen. Det är en lång väg att vandra. Men vi kan bara ta ett steg i taget.

Wingbacken Anton Salétros hoppas kunna få information om Maribor via en gammal lagkamrat Zan Majer, som numera spelar i Lecce.

- Jag har en (tidigare) lagkamrat i Rostov som är från Maribor så jag ska prata lite med honom och se vad man kan få reda på. Han spelade där när han var yngre, säger Salétros.

Även Salétros tror att Maribor blir något hack upp jämfört med Ararat-Armenia.

- Ja, de har en bra historia av att ta sig vidare i Europa-spel. Det är ett bra lag, vad jag vet.

AIK:s mittback Per Karlsson:

- Maribor är ett bra lag. Man har spelat många matcher, men sådana här blir något extra… Jag har sagt att jag inte vill värdera matcher olika, men det är klart att det här är roliga matcher att spela. Det blir verkligen en nöt att knäcka.

Norrmannen Tarik Elyounoussi har inte jättebra koll på det slovenska laget, men respekt för det kommande motståndet.

- Jag har bara hört om dem. De var i Champions League för inte så länge sedan. Det är absolut ett lag som inte minst har Europa-erfarenhet. Det blir svårt för oss, så är det bara. Men vi ska njuta så länge det varar, säger Elyounoussi.

AIK inleder borta mot Maribor, på onsdag den 24 juli. Returen spelas på Friends Arena den 31 juli.

Publicerad 2019-07-18 kl 09:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå