Ajax fina form fortsätter – vann mot Valencia efter Ziyechs drömmål

Segern i den första gruppspelsomgången av Champions League följdes under kvällen upp med ytterligare en trepoängare för Ajax när Valencia besegrades.
Ett av målen i 3-0-segern var dessutom extra läckert - Hakim Ziyechs öppningsmål.

Den otroligt fina formen i både resultat och målskytte verkar hålla i sig för fjolårsets semifinalister Ajax. Efter bland annat en raket av den marockanska stjärnan Hakim Ziyech kunde man segra med en marginal på hela tre mål mot Valencia.

Inledningen av matchen i Spanien dominerades totalt av gästerna från Amsterdam – som också tog ledningen redan i den åttonde minuten. Från lite mindre än 30 meter avlossade, ovan nämnda, Hakim Ziyech en otrolig häxpipa som dök spektakulärt under ribban och gick in i mål på Mestalla. Mindre än 20 minuter senare fick Parejo i hemmalaget chansen från straffpunkten – men brände totalt och sköt högt över. Istället för en utjämningen utökade sedan bortalaget sin ledning till 2-0 innan halvtidsvilan efter ett skott längs marken av Quincy Promes.

I matchens andra akt bjöds det inte på en fullt lika häpnadsväckande händelser. Det mer nämnvärda att påpeka från resterande 45 minuter var att Donny van de Beek kliniskt sköt in trean för Ajax efter ett fint förarbete av Dusan Tadic. Om du läst ovan om matchresultatet förstår du att Valencia inte lyckades göra något mål i denna halvlek heller utan resultatet skrevs till, faktiskt något förnedrande, 3-0.

Efter segern toppar nu den nederländska klubben grupp H (som innefattar: Chelsea, Valencia, Lille och Ajax) med maximala sex poäng efter två spelade omgångar.