Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

Allegri: "Det är upp till oss själva"

Juventus har en 1-0 ledning med sig inför kvällens kvartsfinalsretur mot Monaco. Juve-tränaren Massimiliano Allegri har klart för sig vad som blir nyckeln i returen.
- Oavsett vad Moncao gör och hur de spelar så är vi ute efter att själva göra mål, säger Massimiliano Allegri.

Arturo Vidals straffmål i Turin för en dryg vecka sedan gör att de italienska mästarna har med sig en 1-0-ledning inför returmatchen på Stade Louis II i Monaco.

På presskonferensen inför returen var Massimilanio Allegri noga med att poängtera att ledningen inte är något hans lag kommer luta sig tillbaka mot.

- Monaco är ett fysiskt starkt lag som är bra på att försvara och det kommer bli en tuff match precis som i första mötet. Oavsett vad motståndarna gör så kommer vi försöka göra mål. Det är viktigt och det skulle ta oss närmare ett avancemang, säger Allegri på presskonferesen enligt Goal.com.

Det är sedan tidigare klart att Juventus får klara sig utan skadade Paul Pogba och det står även ett stort frågetecken framför Arturo Vidals medverkan i returmatchen mot Monaco. Chilenaren fick problem i höfttrakterna under den senaste ligamatchen mot Lazio, men glädjande för Juventus-fansen är dock att han deltog i sista träningen innan avresan till Monaco.

- Även om vi kommer sakna en del spelare så har mitt lag stora kvaliteér och bra karaktär. Men visst, det kan bli en lång natt och det krävs att jag gör rätt byten.

Vidare menar Allegri att han med sitt Juventus ännu inte nått långt i Champions League och att hans lag är kapabelt till att åstadkomma något riktigt stort.

- Vi är inte så långt som vi vill vara i tävlingen ännu och vi har en stor chans kan gå längre. Huruvida vi gör det är upp till oss själva men för att vi ska gör det krävs det mod och fokus från vår sida.

Allegri hade med sig sin kapten i form av Gianlugi Buffon på presskonferensen.

- Monaco är starka och kan vända, men vi glömmer inte bort var vi själva är kapabla till. Förutom att det är en viktigt match för klubben är det även en chans att visa att vi är tillbaka bland Europas bästa lag, säger den 37-årige målvakten och tillägger:

- Han (Allegri) har gjort det riktigt bra och redan från början hittade han ett gemensamt språk med oss spelare.

Skulle Juventus klara av att ta sig förbi Monaco skulle den italienska klubben vara framme i semifinal i Champions League för första gången sedan säsongen 2002-2003.

Publicerad 2015-04-22 kl 07:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons