Allegris drag bakom Juve-seger - två inhoppare målade

Först ett byte i 67:e minuten, då gjorde inhopparen mål fem minuter senare.
Därefter ett byte i 73:e minuten, då gjorde inhopparen mål minuten senare.
Snacka om coachseger för Juventus.
- Vi måste vara försiktiga nu, säger målskytten Marko Pjaca till Mediaset Premium.

Den första av två åttondelsfinalmatcher mellan Porto och Juventus hettade till efter 25 minuter. Då drog hemmalagets vänsterback Alex Telles på sig två gula kort inom loppet av en minuter och tio sekunder, vilket alltså resulterade i en utvisning. Först trampade Telles på Juan Cuadrado och därefter bjöd han på en tuff tackling mot Stephan Liechtsteiner.

Det dröjde dock till den 72:a minuten innan Juventus lyckades spräcka Portos nolla. I den 67:e minuten bytte tränaren Massimilano Allegri in den offensive kroaten Marko Pjaca och bara några minuter senare stänkte han in 1-0 i det bortre hörnet efter en oturlig touch i straffområdet för Porto.

I den 73:e minuten bytte Allegri in högerbacken Dani Alves och även det bytet gav ett mål. Brassen tryckte in 2-0 bara minuten efter att han hoppat in.

Juventus vann matchen med 2-0 och har därmed ett bra utgångsläge inför returen i Italien.

- Vi måste vara väldigt försiktiga i returen nu, för i fotboll vet du aldrig vad som kan hända, säger målskytten Marko Pjaca till Mediaset Premium.

- Självklart vill jag ha mer speltid, men jag fortsätter jobba på samma sätt som jag gjort tidigare. Tränaren bestämmer och jag väntar på min chans.

Portos startelva: Casillas - Maxi, Felipe, Marcano, Telles - Herrera, Danilo, Neves, Brahimi - Andre Silva, Tiquinho

Juventus startelva: Buffon - Lichtsteiner, Barzagli, Chiellini, Sandro - Khedira, Pjanic - Cuadrado, Dybala, Mandzukic - Higuain