Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

Ancelotti: "De spelar bäst fotboll och är storfavoriter"

Foto: AP

Reals tränare Ancelotti var inte helt nöjd

BARCELONA. Real Madrid har allt fokus på att vinna ‘La Décima’.
Men Bayern München sitter i förarsätet enligt Madridtränaren.
- De spelar bäst fotboll i Europa och är storfavoriter, säger Carlo Ancelotti till den franska radiostationen RMC.

Real Madrid har siktet inställt på att ta sig till final i Champions League för första gången sedan 2002. Men för att nå dit är det en bit kvar och enligt Carlo Ancelotti kommer det största hotet från Tyskland och Bayern München.

- Bayern München spelar bäst fotboll i Europa, de spelar som en helhet. De är storfavoriter av tre orsaker. Först är de ett starkt lag med en tränare som vet hur man vinner den här turneringen. För det andra är de regerande mästare och detta är viktigt. För det tredje har de redan vunnit ligan och kan träna och ägna sina resurser åt Champions League. Jag tror att den sista är den viktigaste anledningen, säger Ancelotti

Pep Guardiolas mannar leder Bundesliga med sanslösa 20 poäng och tog sig relativt enkelt till kvartsfinal i Champions League efter totalt 3-1 mot Arsenal. Men även om Ancelotti är övertygad om att Bayern just nu är bäst, så betyder inte det att de regerande mästarna kommer vinna turneringen.

- Bayern München är den starkaste rivalen och den farligaste men det är inte alltid det bästa laget som vinner.

I Madrid har man ett längre tag varit smått besatta med tanken av att vinna Champions League och enligt Ancelotti ligger allt fokus nu på att nå finalen.

- Real Madrids historia är viktig, men trots det har klubben inte spelat i en Champions League-final sedan 2002. Det var länge sen så vårt mål just nu är att nå finalen, säger Ancelotti.

Publicerad 2014-03-12 kl 14:09
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons