Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

CHAMPIONS LEAGUE

Anelka tvåmålsskytt - sänkte FC Köpenhamn

FC Köpenhamn kan göra som så många andra. Skylla på den förbannade vintern. Det som gick som tåget i höstas, spårade ur i kylan på Parken. Chelsea vann åttondelsfinalen med 2-0 (1-0).

Den stora frågan var om FCK skulle hitta tillbaka till det vinnande spelet från gruppspelet efter två månaders tävlingsuppehåll.
Svaret?
Ett rungande N-E-J.

Blindpass av Grönkjaer

Det var klasskillnad på Parken och redan efter en kvart var den i månader planerade Champions league-festen över. Självförvållat, dessutom.
Nicolas Anelka fick bollen till skänks av Jesper Grönkjaer, FCK-veteranen som borde ha lärt sig att blindpass aldrig får slås snett inåt bakåt. Anelka fick fritt fram, mittbacken Mikael Antonsson hann inte attackera och skottet gick lågt vid sidan om Johan Wiland.

Tränaren Ståle Solbakken slog ut med armarna och hoppade jämfota av ilska.
FCK, piskad att få till en kvittering, försökte lyfta spelet men hade varken kraften eller kvalitéerna att låsa sig fast på Chelseas planhalva. Ett steg framåt slutade allt som oftast i två tvehågsna steg bakåt eller i en bortslagen passning, oftast på chans. FCK hade inte ett avslut i första halvlek.
Kalmar FF-bekante César Santin plockades av i pausen, Martin Vingaard kom in och efter mindre än minuten satte han Petr Cech i arbete.
Just när det såg ut att kunna hända något slog Chelsea till.

Anelka gånger två

Michael Essien släppte till Frank Lampard som vände upp och lade en perfekt passning till Anelka som stack mellan Antonsson och Oscar Wendt. Fransmannen drog till med höger vrist och Wiland var inte i närheten av att klara 0-2.
Där sprack Köpenhamns dröm om ett vidare äventyr i Champions league.
För inte kan väl ett matchotränat FCK vända på steken när returen spelas på Stamford Bridge i London 16 mars?

En av många väl påpälsade åskådare som huttrade i minusgraderna var landslagets spelaransvarige Marcus Allbäck. I sin rapport till chefen Erik Hamrén lär han anteckna att Wiland duger vilken dag som helst i veckan som stand in för Andreas Isaksson.

Och att Mikael Antonsson bör stå kvar som reservkapital.
Värre är det med vänsterbacken Wendt. Han slog sig inte in i en EM-kvalelva mot Moldavien 29 mars med de 75 minuter han spelade mot Chelsea. Wendts misslyckande öppnade för Pierre Bengtsson, som fick debutera i svårast möjliga sammanhang.

TT

Publicerad 2011-02-22 kl 22:54

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER