Arsenal krossade Porto - klart för kvartsfinal: "Vi vann med stil"

Nicklas Bendtner fick chansen från start i Arsenal. Och dansken tackade för förtroendet - genom att göra tre mål mot Porto.
- Vi vann med stil, säger Arsenals tränare Arsene Wenger.

1-0 Bendtner 9'
2-0 Bendtner 25'
3-0 Nasri 63'
4-0 Eboue 65'
5-0 Bendtner 90' (str)

Bayern München förlorade mot Fiorentina 2—3 — men är ändå vidare tillsammans med Arsenal.

1—2 borta mot Porto och mittfältsgeneralen Cesc Fabregas lårskadad. Det såg onekligen inte bra ut för Arsenal inför Champions league-returen i London. Då klev två andra spelare fram och levererade — en dansk och en ryss, närmare bestämt.

Redan i den tionde minuten kom Arsenals 1—0-mål. Och det var ett samarbete mellan en anfallaren från Danmark och en mittfältare från Ryssland — med en touch av Frankrike.

Samir Nasri satte bollen på djupet för Andrej Arsjavin. Efter en närkamp mellan Arsjavin, en försvarare och målvakten Helton — fick Nicklas Bendtner öppet mål och satte ledningsmålet.

Vid tvåan, som kom kvarten senare, dribblade Arsjavin av flera spelare innan han spelade fram dansken som ännu en gång hade tomt mål.

- Vi kontrollerade matchen, spelade en rörlig fotboll och fick en bra start med mål som gav oss självförtroende, säger Arsenals tränare Arsene Wenger.

Drömöppning av Arsenal. Ändå var de inte nöjda.

I den 63 minuten trippade Nasri längst kortlinjen, fintade bort tre spelare och satte trean via den bortre stolpen.

Fyran gjordes av Emmanuel Eboué innan Bendtner, via straff, gjorde sitt tredje mål och fastställde resultatet till 5—0.

- Självklart är jag glad för mitt hattrick men vi måste gå vidare. Vi vill vinna Champions league då det är något som vi ännu inte har lyckats med, säger Bendtner.

Porto: Helton, Alves, Meireles, Falcao, Hulk, Fucile, Rolando, Pereira, Varela, Coelho, Micael

Arsenal: Almunia, Diaby, Sagna, Vermaelen, Rosicky, Nasri, Song, Clichy, Arsjavin, Campbell, Bendtner