Arsenal tappade allt - krossat av Bayern: "Kollapsade"

Det såg bra ut i en dryg halvlek.
Sedan kom raset - och Arsenal föll tungt på Allainz Arena med hela 5-1.
- Det är en chock, självklart, säger Wenger enligt Yahoo Sports.

Det är stor fördel Bayern München inför returmötet i Champions Leagues åttondelsfinal. Tyskarna var numret större än Londonklubben - och vann till slut med förkrossande 5-1.

Ledningsmålet kom genom Arjen Robben som på sitt patenterade vis vek in från högerkanten och använde sin vänsterfot. Arsenals försvar kom inte upp tillräckligt och en ohotad Robben kunde mycket vackert placera in 1-0 i David Ospinas bortre hörn.

Efter en halvtimme spelad fick Arsenal en gyllene möjlighet att utjämna. Robert Lewandowski sparkade rakt på Laurent Koscielny då han skulle rensa - och domaren pekade på straffpunkten. Fram klev målkungen Alexis Sanchez, men straffen var svagt slagen och Manuel Neuer kunde rädda. Men chilenaren var på hugget under returen och på det andra försöket tråcklade han in 1-1.

Bayern återtog kommandot i den andra halvleken, strax efter att Laurent Koscielny fått tvingas kliva av skadad, då Robert Lewandowski nådde högst på Philipp Lahms inlägg och nickade in 2-1. Minuterna senare rasslade det till på nytt bakom Ospina - den här gången agerade Lewandowski framspelare till Thiago Alcantara som i sin tur hittade nätet.

Ett Arsenal i spillror fortsatte att släppa in mål och bara timmen spelad kom 4-1. Återigen var det Thiago Alcantara som stod för målskyttet - och han gjorde därmed Bayerns tredje mål på bara tio minuter.

Matchen slutade förkrossande 5-1 och det är stor fördel Bayern inför returen.

- Vi var bra defensivt före utvisningen men efter det blev det en stor skillnad. Det är en chock, givetvis, säger Wenger enligt Yahoo Sports.

- Det är den här typen av matcher man behöver turen på sin sida och vara fokuserad i 90 minuter. Det tredje målet avgjorde - efter det hade vi inget att svara upp med.

Enligt Wenger föll laget ihop efter att ha fått två snabba mål emot sig.

- Det såg ut som att vi kollapsade. De är ett bättre lag än oss.

Carlo Ancelotti var av förklarliga skäl betydligt mer nöjd.

- Det var ett väldigt viktigt resultat. Vi var kompakta hela matchen och visade bra kvalitet offensivt, säger han enligt Champions Leagues twitterkonto.

Arsenal har inför returmötet på Emirates åkt ut ur Champions Leagues åttondelsfinal sex år i rad.

Bayern: Neuer - Lahm, Hummels, Martínez, Alaba - Xabi Alonso, Vidal - Robben, Thiago, Costa - Lewandowski

Arsenal: Ospina - Bellerin, Mustafi, Koscielny, Gibbs - Xhaka, Coquelin - Oxlade -Chamberlain, Özil, Iwobi - Alexis