Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

Arsenal till fansen: Se upp för Romahuliganer

"Om du reser till arenan på egen hand, var då medveten om att du gör det på egen risk". Så står det i den broschyr som Arsenal tryckt till sina fans inför onsdagens Champions league-retur mot Roma.

Att man ska undvika att resa till Romas hemmaarena Stadio Olimpico på egen hand är bara ett av de tips som broschyren ger till de 3 400 Arsenalsupportrar som rest till Rom för att se på Champions league-fotboll.

Londonlagets supportrar bör också undivka de vägar som Romas huliganer ofta tar, i synnerhet tåglinjen mot Piazza Flamino och vägen över bron Ponte Duca d'Aosta. Dessutom är torget Campo dei Fiori, Romafansens samlingsplats före match, en plats att hålla sig ifrån. Det sistnämnda betonas extra tydligt:
"Please stay away from the Camp dei Fiori".

Rom har vid ett flertal tillfällen under de senaste åren varit plats för våldsamma incidenter i samband med fotbollsmatcher. Uefa har också varnat den italienska huvudstaden, som har tilldelats våren Champions league-final, att evenemanget kan flyttas om det sker ytterligare våldsamheter med koppling till fotbollshuliganism.

Publicerad 2009-03-10 kl 15:02
Annons
Annons
Annons