Atletico förlorade mot Juventus – avgörande match väntar mot Leverkusen

Atletico Madrid kunde säkra slutspelsplatsen i Champions League mot Juventus.
Då föll det spanska laget efter en otrolig frispark av Paulo Dybala, vilket gör att en avgörande match väntar mot Bayer Leverkusen.
- Det var ett bra mål, det var i en svår position, säger Dybala enligt Football Italia.

Juventus hade redan säkrat sin plats i Champions Leagues slutspel när de tog emot Atletico Madrid på tisdagen. För Atletico var förutsättningarna enkla, en seger krävdes annars skulle en avgörande match med Bayer Leverkusen vänta i sista omgången. Detta efter att den tyska klubben slog Lokomotiv Moskva tidigare under kvällen med 2-0.

Första halvleken såg ut att bli mållös, utan att något av lagen lyckades skapa några riktigt ordentliga målchanser. Närmast länge var Saul Niguez, vars skott orsakade problem för Wojciech Szczęsny som till slut lyckades samla upp returen. Men med minuter kvar kunde Paulo Dybala, från ett nästan omöjligt frisparksläge nära kortlinjen, skruva in bollen i det första hörnet.

- Det var ett bra mål, det var i en svår position. Vinkeln var snäv och det var flera spelare i vägen, säger Dybala enligt Football Italia.

Det stod sig hela matchen ut, utan att Atletico lyckades skapa fram en chans som ledde till någon kvittering. Det kunde även ha blivit 2-0 kort efter att Federico Bernardeschi kommit in på banan när anfallaren vek in och testade ett avslut som tog i den första stolpen.

Atletico fick chanser att kvittera, där bland annat Joao Felix fick läge i straffområdet, men då kastade sig Matthijs De Ligt och kunde täcka undan skottförsöket. Även Alvaro Morata hade en bra chans, men han lyckades inte få foten på bollen i helt fritt läge. Matchen slutade 1-0, vilket gör att Juventus har säkrat gruppsegern.

- Laget spelade en bra match, särskilt i första halvleken, och vi är glada över segern, säger Dybala.

För Atletico innebär det att de nu måste kryssa eller slå Bayer Leverkusen i sista omgången, då tyskarna går om vid en seger i Madrid.

Juventus: Szczesny - Danilo, Bonucci, De Ligt, De Sciglio - Pjanic, Bentancur, Matuidi, Ramsey - Ronaldo, Dybala

Atletico Madrid: Oblak - Trippier, Felipe, Hermoso, Lodi - Koke, Herrera, Thomas, Saúl - Morata, Vitolo