Atleticohjälten Diego Costa: Vi förtjänade applåderna

Ingen kvartsfinal på 17 år. Men på tisdagskvällen ordnade Atletico Madrid ett nytt fotbollskapitel i historieboken.
- Finns inget speciellt motstånd vi vill ha, alla som går vidare är tufft motstånd, sade tvåmålsskytten Diego Costa efter 4-1-segern mot Milan i Champions League-åttondelsfinalen.

Atletico Madrid fick en drömöppning hemma på Vicente Calderón-stadion. Redan i den tredje minuten fick anfallaren Diego Costa publiken att skrika av glädje när han kastade sig framåt, nådde inlägget från Koke med stortån och styrde in bollen bakom målvakten Cristian Abbiati.
Inte konstigt att tränaren Diego Simeone, precis som fansen, studsade av lycka.

Eller att Milantränaren Clarence Seedorf kliade sig oroligt på hjässan.
Seedorf skulle dock bli lite lugnare.
I alla fall för ett lite tag.

Kaká kvitterade

Efter målet tog gästande Milan över spelet alltmer, och 24 minuter efter Costas fullträff kunde sedan Seedorf vända sig mot sin avbytarbänk med händer i luften och jubla över Kakás kvitteringsnick.

Så mycket mer glädje än så blev det inte varken för Milanspelarna eller Seedorf.

Atletico Madrid kom tillbaka - gjorde sedan 2-1, 3-1 och 4-1 genom Arda Turan, Raul Garcia och Costa, och vann med totalt 5-1.
Därmed säkrade den spanska klubben - för första gången sedan 1997 - en kvartsfinalsplats i Champions League.
- Vi spelade verkligen som ett lag, sade Diego Costa enligt uefa.com.

- Vi har alltid bra stöd från supportrarna, men efter den här matchen förtjänade vi verkligen applåderna.
Publicerad 2014-03-11 kl 23:05