Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

Ballack: "Barcelonaförlusten svider fortfarande"

Foto: Scanpix

Michael Ballack, 2009.

Champions league-semifinalen Chelsea-Barcelona väcker fortfarande starka känslor. Fråga bara Michael Ballack.

- En av de tuffaste förlusterna i min karriär, säger han till The Times.

På onsdag bjuder Champions league på en favorit-i-repris. Semifinalen mellan Chelsea och Barcelona får nog de flesta att minnas tillbaka tre år. En är definitivt ex-Chelseaspelaren Michael Ballack.

- I min karriär har jag upplevt många nedgångar tillsammans med mina uppgångar. Men Chelseas Champions league-semifinalförlust mot Barcelona för tre år sedan är bland de tuffaste (nedgångarna), säger Ballack enligt en kolumn i The Times.

Då har ändå mittfältaren varit med om en hel del nedgångar. Bara i Champions league har tysken två finalförluster (Leverkusen, 2002, och Chelsea, 2008). Men även i det tyska landslaget har ex-lagkaptenen två finalförluster (VM 2002 och EM 2008) men även en bronsmedalj i hemma-VM 2006. Lägg därtill även alla missade ligatitlar med klubbarna och de stora skadeproblemen som 35-åringen dragits med.

Men ändå lägger hans stort fokus på Chelseas CL-uttåg 2009.

- Ibland kan jag fortfarande inte förstå hur vi kunde åka ut på bortamål. Vi hade ett starkare lag 2009 än när vi nådde finalen året innan. Jag är även övertygad om att vi hade vunnit hela turneringen om vi gått vidare.

Ballack väljer att inte nämna domare Tom Henning Övrebös insats i semifinalen 2009. Utan lägger hellre fokus på Chelseas treåriga revansch.

- Många Chelseaspelare känner exakt som mig och kommer att vilja utkräva sin revansch i semifinalen på onsdag.

Publicerad 2012-04-17 kl 14:34
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons