Barca nära kvarten efter tveksam straff och sent 2-0

Leo Messi sköt 1-0 för Barcelona på straff efter att Martin Demichelis kapat argentinaren. Men det var högst tveksamt om förseelsen skedde inne i straffområdet. Dani Alves satte 2-0 i slutet av matchen och gav därmed Barca drömläge inför returen.

Barcelona inledde mötet borta mot Manchester City med karaktäristiskt bollinnehav. Gästerna rullade och rullade men hade väldigt svårt att komma till några chanser och de få gånger Manchester City stack upp i den första halvleken så var det farligare än Barcelonas försök.
Men när den svenske domaren Jonas Eriksson blåste för halvtidsvila var det fortfarande mållöst.

I den andra halvleken fick till sist Barcelona ett kanonläge. Leo Messi kom helt fri och Martin Demichelis gjorde sitt bästa för att tackla stjärnan. Det slutade med en klumpig fällning och en solklart målchansutvisning. Domare Eriksson valde dessutom att peka på straffpunkten, ett beslut som inte var lika självklart. Reprisbilder visar att det var väldigt tveksamt om förseelsen skedde innanför straffområdslinjen.

Trots en man mindre på planen försökte City anfalla när man väl fick låna bollen. Något mål blev det ändå inte och istället kunde Barcelona sätta ett enormt viktigt mål. Inbytte Neymar spelade fram Dani Alves som tunnlade Joe Hart. 2-0 och stor Barcafördel inför returmötet.

Man Citys startelva: Hart - Zabaleta, Kompany, Demichelis, Clichy - Jesus Navas, Fernandinho, Yaya Toure, Kolarov - Silva - Negredo.

Barcelona: Valdes - Dani Alves, Pique, Mascherano, Alba - Xavi, Busquets, Fabregas - Sanchez, Messi, Iniesta.
Publicerad 2014-02-18 kl 22:34