Barça vidare till kvartsfinal – efter Messis vackra nummer

Lionel Messi snurrade upp Napoli-försvaret.
Och sköt Barcelona till kvartsfinal i Champions League.
I kvarten väntar nu Bayern München.

Napoli var nära att rivstarta matchen. Lorenzo Insigne sökte Dries Mertens inne i straffområdet. Italienarens passning hittade, via två Barcelona-försvarare, fram till belgaren. Belgaren klippte till direkt, vars avslut prickade stolpen. Nära.

Men i stället för 1-0 till gästerna gjorde Barça 1-0 på hörna i den tionde minuten. Målskytt? Clément Lenglet. Napoli ville dock att målet skulle bli bortdömt, då fransmannen uppträdde bryskt i samband med hörnan, menade gästerna. Men, domaren avslog protesterna och det var 1-0 för Barcelona.

13 minuter efter 1-0 skulle Lionel Messi presentera sig.

Argentinaren sög ner bollen på bröstet utanför straffområdet och drev inåt banan. Med lite flax tog sig lagkaptenen förbi fyra, fem Napoli-spelare innan han placerade in bollen i det bortre hörnet. Vackert.

Bara sju minuter efter 2-0 gjorde Messi sitt andra mål för kvällen – trodde hemmalaget. Men efter VAR-granskning valde domaren att döma bort målet då han ansåg att argentinaren tog bollen med handen innan avslutet.

Men hemmalaget skulle få 3-0 innan paus. Messi ordnade straff strax innan första 45 var över – en straff som Luis Suárez förvaltade på bästa sätt.

3-0 i paus? Inte då. Napoli fick kontakt på tilläggstid i första halvlek då Insigne gjorde 3-1 från straffpunkten.

Men närmare än så kom inte bortalaget i den andra halvlek. Katalanerna höll undan, vann med 3-1 (4-2 över två möten) och tog sig därmed vidare till kvartsfinal. I kvarten väntar nu Bayern München.

Barcelona: Ter Stegen - Semedo, Pique, Lenglet, Jordi Alba - Sergi Roberto, Rakitic, De Jong - Messi, Suarez, Griezmann.

Napoli: Ospina - Di Lorenzo, Manolas, Koulibaly, Mario Rui - Fabian Ruiz, Demme, Zielinski - Callejon, Mertens, Insigne.