Pedro 35'

De största stjärnorna satt på bänken.
Då lyste Pique och Pedro upp Camp Nou.
Och ordnade Barcelonas seger mot Inter med 2—0.

Skadade storstjärnorna Zlatan Ibrahimovic och Lionel Messi började på bänken i Barcelonas ödesmatch i Champions league-gruppspelet mot Inter. Men vad gjorde det när övriga Barca-spelare på plan var i toppform. Hemmalaget tog kommandot direkt och efter tio minuter stod det 1—0. Thierry Henry, som gjorde sin 100:e match i Barcelona, skarvade vidare en hörna till mittbacken Gerard Pique som omarkerad kunde stöta in ledningsmålet.

Dryga kvarten senare var det dags igen. Ytterbacken Dani Alves kom farande på högerkanten, fick en perfekt krosspassning och lyfte bollen till den bakre stolpen där Pedro gick på direktskott — 2—0.

Däremellan hade Xavi en jättechans, men frisparken undvek krysset med några centimeter. Spanjoren fick ett nytt läge i början av andra halvlek när Alves skickade in ett inlägg som Xavi nickade ner mot vänstra hörnet. Men Intermålvakten Julio Cesar slängde sig ner och räddade Inter från ett 0—3-underläge.

Varken Ibrahimovic eller Messi, som båda är lårskadade, fick någon speltid. De behövdes knappast på planen heller, Inter skapade inga farligheter och Barcelona kontrollerade matchen från början till slut.

Segern innebär att Barcelona tar över ledningen i grupp F, två poäng före tvåan Inter och trean Rubin Kazan. För allt gick nämligen Barcas väg denna tisdagskväll. Ett ordentligt snöoväder satte käppar i hjulet för Rubin Kazan tidigare kvällen, matchen mot Dynamo Kiev slutade mållös — 0—0.

Barcelona och Rubin Kazan låg inför tisdagens matcher på samma poäng i grupp F och skulle läget vara detsamma vid gruppspelets slut går Rubin Kazan vidare på inbördes möten. Men tack vare spanjorernas seger har Zlatan och kompani tagit ett jättekliv mot åttondelsfinal i mitten av februari.

Den sista och avgörande gruppspelsmatchen spelas den 9 december, då möter Barcelona Dynamo Kiev och Inter tar sig an Rubin Kazan.

Publicerad 2009-11-24 kl 23:40