Barcelona pressades rejält men höll undan

Barcelona åkte till Tjeckien för ett möte med Slavia Prag.
Trots tidig ledning pressades Barca och Messi rejält matchen igenom men lyckades vinna.
- Vi måste lära oss att hantera matcher som dessa på ett bättre sätt, säger Barcas tränare Ernesto Valverde enligt Uefa.

Barcelona jagade sin andra seger i gruppen och nya poäng mot Slavia Prag på bortaplan. Matchen hann knappt blåsas igång innan den spanska giganten hade nätat. Som så många gånger tidigare var det en viss argentinare som klev fram. Arthur Melo hittade Lionel Messi i straffområdet som avslutade på ett tillslag och uppförsbacke för det tjeckiska hemmalaget.

Luis Suarez hade några möjligheter att utöka men uruguayanen förblev mållös i första halvlek. I slutet av halvleken hettade det till i chanser.

Slavia Prag skapade dubbla möjligheter till kvittering efter 35 minuter spelade. Först fick Lukas Masopust en bra chans i mitten av straffområdet men Marc-Andre Ter Stegen lyckades hålla bollen. Sekunder senare var det i stället Peter Olayinka som fick chansen.

Han sökte bortre krysset och var några centimeter ifrån men Ter Stegen stod för en otrolig räddning och tippade bollen över mål.

Men bara fyra minuter in i andra halvlek kom så kvitteringen, Masopust tog emot en långboll, spelade Jan Boril centralt som avslutade och denna gång kunde inte ens Ter Stegen stå emot.

Men ställningen blev kortvarig, Luis Suarez som hade chanser i första halvlek höll sig framme vid bortre stolpen och mötte Messis långa frispark. Från en näst intill omöjlig vinkel sköt han in 2-1 via Olayinka.

Messi hade också en supermöjlighet att göra 3-1 framför mål i den 74:e minuten men lyckades inte slå in bollen. I slutskedet av matchen utbytte lagen chanser i jakt på kvittering och för Barcas del att stänga matchen. Med bara sekunder kvar fick Slavia Prag en sista möjlighet då Josef Husbauer avslutade men skottet gick till en resultatlös hörna och Barca höll undan, men långt ifrån en säker seger.

Efter matchen hyllade Barcelonas tränare Ernesto Valverde målvakten Ter Stegen.

- Han har varit en nyckelspelare för oss i alla tre Champions League-matcher, säger Valverde enligt Uefa och hyllar sedan Slavia Prag.

- Det var exakt den här insatsen vi förväntade oss av Slavia Prag. När vi förlorade bollen anföll de med flera spelare och det var som att försvara mot en lavin av attacker, säger Valverde.

Slavia Prag: Kolar - Coufal, Kudela, Hovorka, Boril - Soucek, Sevcik - Masopust, Stanciu, Zeleny - Olayinka

Barcelona: Ter Stegen - Semedo, Pique, Lenglet, Jordi Alba - Arthur, Sergio Busquets, De Jong - Messi, Suarez, Griezmann