Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

Barcelonas beslut – chansa med Xavi mot gruppledarna?

Vågar Barcelona chansa med Xavi inför kvällens möte med FCK, eller vågar man inte riskera att vara utan honom ytterligare en tid om skadan förvärras?

Barelona hänger med i toppen av la liga – och chanserna till avancemang i Champions League får anses vara goda – men är inte samma överlägsna Barcelona som vi lärt känna de senaste säsongerna.

Förlust mot Hercules och kryss mot Mallorca har gjort att ett visst mått av katalansk osäkerhet har infunnit sig och det är knappast en slump att Barcelonas ojämnhet sammanfallit med mittfältsmotorn Xavis skadeproblem. Han var tillbaka i helgens vinst mot Valencia där han låg bakom Barcelonas mål men blev utbytt och klagade eftermatchen på att han hade ont.

Efter att ha spelat enormt många matcher med Barcelona och landslaget under de senaste två åren dras Xavi med ont i hälsenorna – och efter att han bytts ut mot Valencia sade Barcelonatränaren Guardiola att Xavi inte kunde fortsätta spela match var tredje dag. Man kommer alltså tvingas vila honom.

På förhand kan man betrakta Barcelonas hemmamatch mot FC Köpenhamn som ett bra tillfälle att vila Xavi – men danskarna dominerar i ligan och leder faktiskt grupp D med två vinster av två möjliga mot Rubin Kazan och Panathinaikos – och de har ännu inte släppt in ett mål i årets CL-spel.

Skulle Xavi inte komma till spel lutar det åt att Javier Mascherano får chansen från start.

Publicerad 2010-10-19 kl 11:26
Annons
Annons
Annons