Bayern München Champions League-mästare - Coman stor hjälte i finalen mot PSG

Bayern München är Champions League-mästare för sjätte gången.
I kväll besegrade man PSG i finalen i Lissabon efter att Kingsley Coman sänkt sitt gamla lag.

Årets Champions League-slutspel blev försenat på grund av coronapandemin, där kvartsfinalerna och framåt har avgjorts i Lissabon i enkelmöten inför tomma läktare. Bayern tog sig till final genom att köra över Barcelona med hela 8-2 i kvartsfinalen och sedan städa av Lyon med 3-0 i semifinalen. PSG säkrade sin finalplats genom att slå Atalanta i kvartsfinal efter en sen vändning och sedan besegra RB Leipzig med 3-0. I kväll drabbade de båda storklubbarna samman på Estadio da Luz.

I PSG var Keylor Navas tillbaka mellan stolparna efter att ha skadat sig i kvartsfinalen mot Atalanta och missat semifinalen. Sergio Rico förpassades därmed tillbaka till bänken.

Matchens första heta målchans kom i den 18:e minuten när Neymar hittade in i straffområdet och kom till skott från ett vasst läge, men Manuel Neuer i Bayerns mål var bra med och kunde avstyra med en vass räddning. Några minuter efter Neymars chans var Bayern nära att ta ledningen när Robert Lewandowski kom till avslut hårt trängd i straffområdet, ett skott som träffade stolpen.

Redan i den 24:e minuten av finalen tvingades Bayern München till ett byte, då Jerome Boateng inte kunde fortsätta matchen. In kom istället Niklas Süle.

Lewandowski var framme med en ny vass chans drygt en halvtimme in i matchen med en nick från nära håll, men polacken fick ingen riktig kraft i nicken och Keylor Navas kunde rädda.

Strax innan halvtid fick Kylian Mbappé ett jätteläge att ge PSG ledningen då han fick ett avslutsläge i straffområdet, men skottet gick rakt på Neuer. Precis därefter gick Kingsley Coman omkull i straffområdet och Bayern-spelarna ropade på straff, men domaren valde att fria.

Den andra halvleken började avvaktande, men i den 59:e minuten skulle Bayern ta ledningen. Kingsley Coman mötte ett inlägg från Joshua Kimmich med en nick, och den 24-årige fransmannen nätade därmed mot sitt gamla lag till 1-0 för Bayern. Coman kom fram inom PSG:s ungdomsled och lämnade klubben för Juventus 2014. Sedan 2015 spelar han för Bayern.

I minut 70 fick PSG en bra chans att kvittera när Marquinos kom till avslut från nära håll, men Neuer gjorde en fin räddning på nytt och avstyrde till hörna.

Bayern lyckades hålla undan och vinna matchen, vilket betyder att man tar sin sjätte titel någonsin i Champions League/Europacupen. PSG står fortfarande utan titel i Champions League.

- Vi har alltid sagt att lagandan i det här laget är galen. Vi krigar alltid för varandra och har ett starkt band mellan varandra. Förhoppningsvis kan vi bygga på det och vinna mer, säger Gnabry.

Titeln innebär även att Bayern säkrar en trippel, det vill säga seger i Bundesliga, DFB-Pokal och Champions League. Segern gör även att Bayern står för en rekordnotering, då man är det hittills enda lag som vunnit samtliga matcher under en Champions League-säsong.

PSG: Navas - Kehrer, Kimpembe, Silva, Bernat - Herrera, Marquinhos, Paredes - Di María, Neymar, Mbappé.

Bayern München: Neuer - Kimmich, Boateng, Alaba, Davies - Thiago, Goretzka - Gnabry, Müller, Coman - Lewandowski.