Bayern vann mot CSKA - och slog nytt rekord

Bayern Munchen vann programenligt borta mot CSKA Moskva.

Tyskarna tog sin tionde raka seger i Champions League - ett nytt rekord i turneringen.

Det tidigare rekordet hade FC Barcelona - ett rekord katalanerna haft sedan säsongen 2002-03. Men efter segern mot CSKA Moskva har alltså Bayern Munchen det nya rekordet. Det är det andra rekordet Bayern slår på kort tid - man har även slagit rekord i Bundesliga med 38 matcher i rad utan förlust.

CSKA valde att sätta Rasmus Elm på bänken - men Pontus Wernbloom fick chansen från start i hemmalaget, precis som vanligt.

Bayern började matchen bäst och gjorde också 1-0 i den 17:e minuten efter ett vackert anfall där Thomas Muller spelade fram Arjen Robben. Robben dunkade in 1-0 bakom en chanslös Igor Akinfeev.

I den andra halvleken började CSKA piggt och skapade två bra lägen - men Keisuke Honda missade båda. Istället kontrade Bayern in 2-0 genom Mario Götze - som därmed gjorde mål för andra matchen i rad.

Keisuke Honda skulle få sin revansch för missarna tidigare under halvleken. Efter att ett skott från Zoran Tosic tagit på Bayernmittbacken Dantes hand pekade domaren på straffpunkten. Fram stegade Honda - och 1-2 var ett faktum.

Glädjen blev kortvarig i hemmalaget då Bayern fick straff ett par minuter senare. Thomas Muller gjorde inget misstag och avgjorde matchen.

Pontus Wernbloom spelade hela matchen för CSKA medan Rasmus Elm byttes in i den 68:e minuten. CSKA har fortfarande chansen att knipa tredjeplatsen - före Viktora Plzens match mot Manchester City ligger man tre poäng före tabelljumbon.

CSKA: Akinfeev – Nababkin, Berezutski, Igashevich, Schennikov – Wernbloom, Milanov – St.Zuber, Honda, Tosic - Musa

Bayern: Neuer – Rafinha, Boateng, Dante, Alaba – Lahm – Muller, Martinez, Kroos, Robben - Götze

Publicerad 2013-11-27 kl 20:12