Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

Bayerns bitska utspel: "Inter spelar fortfarande tråkigt"

Repris på vårens Champions League-final. Då kommer Bayern München med ett bitskt utspel.
- Inter spelar fortfarande tråkigt, säger tränaren Lous van Gaal.

Säsongen 2010 och dess styrkeförhållanden mellan toppklubbarna blev föremål för intensiv debatt bland supportrarna. José Mourinho och hans Inter vann en trippeltitel, och fick hissa Champions League-bucklan efter meriterande 2-0 mot bjässen från Bundesliga.

Ändå hävdade vissa att deras defensiva doktrin knappast var njutbar, och särskilt den taktiska triumfen i semifinalen mot Barcelona kritiserades. En del bedömare ansåg att Inter bara ”stängde” sina matcher, ordnade en ledning och bevakade den – medan andra tyckte att de visade upp en imponerande disciplin och rättmätigt kunde kalla sig Europas bästa klubb.

Var Louis van Gaal står i frågan tycks ganska uppenbart.

- De har inga alternativa spelsätt. Alla som såg finalen mot oss vet hur de agerar. Det räcker med att titta på en match då och då med dem för att förstå att ingenting har förändrats. Till och med mot Cagliari den här helgen valde de att aldrig gå framåt. De tätade till och lämnade offensiven åt sin motståndare, säger han.

På onsdagskvällen räknar van Gaal med ett tillbakadraget Inter, och förutspår att han själv får stå för underhållningsvärdet.

- Det är uppenbart att många tränare använder sig av en defensiv taktik nuförtiden. Jag vill erbjuda fansen någonting mer och försöka att underhålla dem.
- Självklart är det mycket svårare, men så ser min filosofi ut, säger holländaren.

Trots vad som kan uppfattas som en nedsättande ton hävdar dock Louis van Gaal att han inte känner sig hämndlysten eller drivs av tanken på revansch mot Inter.

- Nej, vi vill vinna som alltid annars. Den försvarande mästaren är alltid favorit, i det här fallet Inter, särskilt med tanke på att de spelar hemma.

Publicerad 2011-02-23 kl 13:06
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons