POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
CHAMPIONS LEAGUE

Bråket inför semifinalen - Chelseas vändning: Han får spela

Foto: Scanpix

Chelsea ville stoppa sin utlånade målvakt Thibaut Courtois från spel i Champions League.

Uefa röt ifrån - och under fredagen bekräftade klubben att de inte kommer att försöka stoppa målvakten.

– Han får spela mot Chelsea, det har det inte funnits några tvivel om, säger Chelsea-bossen Ron Gourlay till Sky Sports.

Champions Leagues semifinaler är lottade. Atlético Madrid möter Chelsea - och därmed är en långdragen intressekonflikt ett faktum. En av Atléticos största stjärnor, målvakten Thibaut Courtois, 21, är på lån från just Chelsea.

Londonklubben försöker nu stoppa belgaren från att spela i den viktiga matchen. Enligt uppgifter så skrev man in en klausul i lånekontraktet, efter att de båda klubbarna möttes i den europeiska supercupen förra säsongen, som gör gällande att Atlético måste betala en stor summa pengar till Chelsea för att spela Courtois mot klubben som äger honom.

Det har Uefa nu satt stopp för. I ett pressmeddelande förttydligar man sin ståndpunkt:

"Både Uefa Champions League och Uefas disciplinära regler är tydliga med att det är strikt förbjudet för klubbar att påverka, eller försöka påverka, andra klubbar i vilka spelare de tar (eller inte tar) ut till en match. Därmed är också alla sorters privata kontrakt mellan klubbar som ska ha en sådan effekt är ogiltiga och ogenomförbara", skriver förbundet, och lägger till att alla försök att alla försök att genomdriva något sådant kommer att straffas.

Samtidigt har Chelseafansen höjt sina röster i frågan. Enligt Daily Mirrors fotbollschef så pekar de på Mohamed Banguras tid i Elfsborg - och soppan när klubben lottades mot Celtic - som en händelse där Uefa inte höll den linjen. Vad de menar är dock oklart: Bangura fick spela, och spelade, matcherna mot sin ägarklubb.

Så här lät Uefas uttalande i frågan då:

"Alla överenskommelser mellan klubbarna om att den här spelaren inte skulle spela mot Celtic om Elfsborg skulle lottas mot dem är enbart mellan klubbarna. Uefa skulle varken blanda sig i eller överväga det avtalet, det skulle inte få stöd, eller vara genomförbart, av Uefa", skrev de då enligt skotska STV.

Fotbollskanalen har varit i kontakt med Elfsborgs klubbdirektör och sportchef Stefan Andreasson, men han berättar att de aldrig ens hade en dialog med Uefa om fallet.

– Vi hade ingen klausul i kontraktet. Om vi hade haft det, då kunde man kanske ha drivit frågan på Uefa-hållet, men det var aldrig något problem för oss. Det var ett tränarutspel, säger han.

Nu hävdar de att sådana klausuler inte gäller i Europaspelet, känner du igen det?

– Jag har hört talas om att man kan inte kan skriva den sortens klausuler. Det tror jag inte håller hos Uefa, säger han.

Uppdatering:

Under fredagen kom Chelsea-bossen Ron Gourlay med ett uttalande där han förklarade att klubben inte kommer att yrka på någon klausul.

– Lånet arrangerades i början av säsongen. Han får spela mot Chelsea, det har det inte funnits några tvivel om, säger han till Sky Sports.

– När de kommer till Uefas utspel så kommer vi att utvärdera det inom sin tid. Som vi ser det så har vi följt lånereglerna. Han får spela i båda matcherna mot Chelsea om de tar ut honom. Det är fakta.

Publicerad 2014-04-11 kl 12:55
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå