Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

Celtictränaren: "Vi har visat att vi är ett bättre lag"

MALMÖ. Ronny Deila var nära att bli MFF-tränare i stället för Åge Hareide.
Nu är han i Celtic och är säker på att slå ut det svenska laget.
- Vi är ett bättre lag än dem, säger Deila.

Malmö FF förlorade det första mötet mot Celtic med 2-3, men har visat tidigare att man är starka på hemmaplan. Tidigare har laget lyckats vända mot både Sparta Prag och Red Bull Salzburg, något Celtic givetvis vet om, men inte tror kommer att hända på tisdagen.

- Nej, för att vi är ett bättre lag än Malmö. Vi vet vad vi kommer att möta. Men vi visade senast att vi är ett bättre lag. Nu kommer det att bli en lite annorlunda match, men vi vet att vi är bättre, säger Ronny Deila.

- Vi har förberett oss länge och nu är vi här. Vi har en bra chans att ta oss vidare. Vi är inte rädda. Vi har sex månader utan förlust. I mitt huvud kommer vi att vinna igen. Vi vill hålla nollan och vinna igen.

Hur tror du att matchbilden blir?

- Malmö hemma är mer offensiva och kommer att anfalla mer här. Vi måste försvara oss bra men det ger oss möjligheten att gå framåt och såra dem, säger Deila.

Är ni favoriter?

- Det är öppet. Vi har fördel med ett mål men Malmö har fördel av hemmaplan. Men med kvaliteten i laget är vi favorit. 60-40 till oss.

I det första mötet skadade sig Mikael Lustig och det är osäkert om högerbacken kan spela i returen.

- Vi får se i morgon om Lustig kan spela. Det kanske är 50/50. Han tränar nu. Vi har olika alternativ annars, men vi hoppas att Mikael kan spela.

Inte nog med att Celtic kan tvingas klara sig utan sin svenske högerback. En annan som inte heller är säker på att spela är mittbacken Virgil van Dijk som ryktas vara nära en övergång till Southampton.

- Han har varit väldigt bra och är viktig för oss. Han är vår spelare. Vi behöver inte sälja honom. Han är en väldigt bra spelare och vi är en stor klubb. Förhoppningsvis går vi till Champions League och han blir kvar, säger Ronny Deila som faktiskt var nära att ta över som tränare för Malmö FF inför säsongen 2014.

- Jag pratade med Malmö när jag var i Strömsgodset men det slutade med att jag ville stanna där. Med facit i hand var det bra, säger han.

Publicerad 2015-08-24 kl 18:48
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons