Chelsea körde över Nordsjälland: "till slut kom målen"

Nordsjälland stod upp bra, men efter 75 minuter så orkade man inte stå emot regerande Champions League-mästarna Chelsea.

David Luiz

Med tre sena mål så blev det till slut en överkörning av Nordsjälland för Chelsea, men de danska mästarna sålde sig dyrt. Danskarna skapade flera chanser men lyckades inte ta vara på dem – och när orken till slut tröt så var Chelsea obevekligt.

Juan Mata gjorde 1-0 efter drygt en halvtimmes spel efter att Frank Lampard utnyttjat ett försvarsmisstag och spelat bollen till Mata som kunde sätta bollen utom räckhåll för Hansen i Nordsjällands mål.

Nordsjälland fortsatte att pressa sina mer namnkunniga motståndare men till slut så håll det inte längre.

- Fram till den 75:e minuten spelade vi fantastiskt, efter det slutade vi, sade Nordsjällands tränare Kasper Hjulmand efter matchen.

Och när de väl slutat så slog Chelsea till tre gånger inom loppet av tio minuter. Först dundrade David Luiz in en frispark som fick en märklig bollbana – och tre minuter senare Gjorde Mata sitt andra mål för kvällen. En Nordsjällandförsvarare var olycklig när han med sitt ingripande såg till att bollen hamnade hos spanjoren som kunde sätta 3-0 från straffområdesgränsen.

Ytterligare sju minuter senare var det dags igen. Ett tröttkört Nordsjälland kunde inte stå emot Chelsea och Ramires kunde på passning från Oscar göra 4-0.

- Det var en tuff match. De är inte så välkända men vi visste att de spelar bra fotboll och vi fick bida vår tid. Vi jobbade hårt och till slut kom målen, sade Chelseamittfältaren Frank Lampard.

Publicerad 2012-10-02 kl 23:30