City klart för CL-kvart efter De Bruynes kanonmål

Manchester City är klart för kvartsfinal i Champions League.
Detta efter att Kevin De Bruyne visat vägen med ett kanonmål.
- Det var en bra prestation från vår sida, säger Citys manager Pep Guardiola.

Manchester City hade ett bra utgångsläge inför tisdagens möte med Borussia Mönchengladbach. City vann det första åttondelsfinalmötet med 2-0 på bortaplan – och i returen skulle City få en drömstart.

Drygt 10 minuter in i matchen fick Kevin De Bruyne bollen utanför straffområdet och med ett vackert avslut som gick ribba in satte belgaren dit 1-0.

Och Citys fina start var inte slut där.

I den 18 minuten ställde laget om snabbt och en fin passning från Phil Foden nådde Ilkay Gündogan i djupled. Mittfältaren gjorde inte heller något misstag när han vrickade in 2-0 bakom Yann Sommer i Borussia Mönchengladbachs mål.

Andra halvlek bjöd inte på några fler mål och City är därmed klart för kvartsfinal i Champions League.

- Det var en bra prestation från vår sida och vi kontrollerade matchen från start. Den här turneringen är knepig, men efter de två mål vi gör så blev allt enklare, säger Manchester Citys manager Pep Guardiola till BT Sport enligt BBC.