City säkrade slutspelsplatsen med kryss mot Sjachtar – Atalanta tog nödvändig seger mot Zagreb

Manchester City säkrade sin plats i åttondelsfinalen med ett kryss hemma mot Sjachtar Donetsk.
Samtidigt slog Atalanta Dinamo Zagreb, vilket ger en rafflande avslutande omgång i Grupp C.

I Grupp C var Manchester City i kontroll inför kvällens match mot Sjachtar Doneskt, medan Atalanta var piskat att vinna mot Dinamo Zagreb för att fortfarande ha en chans att gå till åttondelsfinalen. Resultaten gick vägen för den italienska klubben, som fortfarande har chansen tillsammans att ta andraplatsen bakom City inför den sista omgången, precis som de övriga lagen i gruppen.

Första halvleken mellan City och Sjachtar blev mållös, trots flera chanser mot bägge målen. City hade större delen av bollen och bästa chansen för hemmalaget hade Ilkay Gundogan som testade en volley tidigt. Sjachtar hade också lägen, främst när Ederson missade en boll och gav Tete en bra chans men skottrösöket täcktes av Fernandinho.

I den andra halvleken öppnade Gundogan målskyttet i matchen. Kevin de Bruyne spelade bollen fram till Gabriel Jesus, som i straffområdet kunde spela i sidled till Gundogan vilket gav mittfältaren i princip öppet mål för att rulla in 1-0.

Men Sjachtar slog snabbt tillbaka och kunde kvittera med cirka 20 minuter kvar av matchen. Bollen hamnade hos Dodo på högerkanten och han kunde spela in bollen till Manor Solomon, som stod vi straffpunkten. I ett rörigt City-försvar lyckades Solomon placera in 1-1 för gästerna.

Det blev det sista målet i matchen, vilket ger City en poäng och en säkrad plats i slutspelet för City. För Sjachtar innebär poängen att de har allt i egna händer inför sista matchen, där seger mot gruppjumbon Atalanta innebär att de går vidare tillsammans med engelsmännen.

I den andra gruppmatchen vann nämligen Atalanta mot Dinamo Zagreb med 2-0, vilket tar den italienska klubben upp på fyra poäng. Inför den sista omgången har därför samtliga tre lag chansen att gå vidare, men både Atalanta och Zagreb är beroende av andra resultat för att kunna gå vidare. I sista omgången möter Zagreb Manchester City, medan Sjachtar tar emot Atlanta.