Champions League-kval

FC Krasnodar besegrade grekiska storklubben Paok i första play off-rundan till Champions League.
Då noterades Viktor Claesson som målskytt och Marcus Berg för en assist.
Returmötet om en vecka i Grekland.

FC Krasnodar slutade i fjol på en tredjeplats och kvalificerade sig därmed till Champions League-kval. Under tisdagen väntade det första mötet av två mot den grekiska storklubben Paok och i startelvan fanns både anfallaren Marcus Berg och mittfältarna Kristoffer Olsson och Viktor Claesson.

Den sistnämnde har nyligen tillbaka i spel efter en lång tids skada och förra helgen noterades Claesson för två mål i ligaspelet när Khimki besegrades - och under tisdagens CL-kvalmatch mot Paok var det dags igen.

Krasnodar skapade redan efter 20 minuter en farlig målchans när Berg och Claesson försökte kombinera sig fram. Istället var det Paok som skulle ta ledningen 13 minuter senare när mittfältaren Dimitris Pelkas gjorde 1-0.

Men Claesson och Krasnodar skulle kvittera. Med drygt fem minuter kvar av den första halvleken fick Krasnodar straff och fram klev svensken och rullade behärskat in kvitteringen.

Det skulle dröja länge men till slut kom även Krasnodars ledningsmål - genom fransmannen Remy Cabella. Framspelad av Marcus Berg.

Matchen slutade 2-1 till Krasnodar - en vinst där Claesson blev målskytt och Berg noterades för en assist. Fördel Krasnodar inför returen i Thessaloniki i Grekland om en vecka.