Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

CHAMPIONS LEAGUE

Danska medier hyllar Olsen efter poängen mot Porto

Foto: SCANPIX

FC Köpenhamn lyckades få med sig en poäng från gårdagens möte med Porto, mycket tack vare Robin Olsen.
Målvakten hyllas stort i danska medier efter matchen.

FC Köpenhamn har fortfarande chansen att ta en av åttondelsfinalplatserna i Champions League, efter att man i går kväll kryssade, 0-0, mot Porto hemma på Parken.

En stor anledning till att FCK lyckades hålla nollan var Robin Olsen, inte minst genom en dubbelparad av den svenske målvakten i den andra halvleken när han hindrade André Silva att sätta bollen i mål från nära håll.

I flera danska medier hyllas Olsen för sin insats. Av BT får Olsen toppbetyget 10 efter matchen, med motiveringen: "Fick behov att ta fram en av de stora räddningarna och hade en bra närvaro på planen, där han tog bort hotet i luftrummet. En mycket bra kväll i målet", skriver tidningen. Erik Johansson fick också ett fint betyg, en 7:a, medan Ludwig Augustinsson fick en 4:a.

Av Ekstrabladet får Olsen 5 av 6 i betyg, vilket motsvarar omdömet "super". "Han levererade en mästerlig dubbelräddning när Silva plötsligt var fri. En målvakt som skapar ett enormt lugn och har en mycket hög basnivå. Toppklass", skriver Ekstrabladet. Även Johansson fick en 5:a, Augustinsson en 4:a.

Tipsbladet skriver så här om Olsen i sin matchrapport: "Antingen ska FCK tacka Robin Olsen, planen eller de portugisiska missarna för att Ståle Solbakkens manskap kunde hålla 0-0".

Publicerad 2016-11-23 kl 07:40

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER