Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

CHAMPIONS LEAGUE

Diego Costa efter skandalscenerna: ”Det är viktigt att vi hjälps åt”

Foto: AP

Diego Costa

Efter CL-matchen i Paris utspelades skandalscener där några av Chelsea-fansen använde rasistiska tillmälen.
Chelsea var noga med att fördöma handlingarna och hyllas nu av Diego Costa.
- Klubben har jobbat mycket med att främja jämställdheten, säger anfallaren till Chelseas hemsida.

PSG och Chelsea stod för en händelserikmatch på Parc de Princes igår, men efter matchen skulle delar av bortafansen skämma ut sig genom rasistiska förolämpningar, där man bland annat blockerade entrén för en mörkhyad man att komma in i tunnelbanans tåg. Klubben var snabb med att fördöma supportrarnas agerande och nu väljer Diego Costa att hylla Chelseas sätt att jobba med dessa frågor.

- Det är väldigt viktigt, speciellt med tanke på klubbens storlek. Chelsea kan föregå med ett gott exempel vad det gäller jämställdheten i spelet. Jag vet att klubben har varit noggrann med att främja detta och ta bort diskrimineringen. Hårt jobb har lagts ner och det är viktigt, säger Diego Costa.

26-åringen påpekade även spelarnas roll i att framstå som goda förebilder för främst unga som ser de som idoler. Han menar även att rasism och diskriminering inte hör hemma på fotbollsplanen.

- Vi jobbar varje dag och vi vet att vi är stora föredömen för alla barn runt om i världen. Det är viktigt att komma ihåg att vi alla lär oss nya saker eftersom vi inte föds med mycket kunskap. Barn ser upp till oss och lär sig av våra handlingar, så vi är viktiga i den processen.

- Det är en känslig fråga, inte bara den om rasism utan om diskriminering i stort. Det spelar ingen roll vilken social status du har eller hur din ekonomiska situation ser ut. Det är viktigt att vi lägger ner hårt jobb med det här eftersom ju mer man pratar om det, desto större är chansen att diskussionen når ut till fler. Människor som lider av diskriminering borde inte vara tysta, eftersom man blir starkare av att prata om det. Som ett folk i ett samhälle måste vi titta på diskrimineringen med omsorg, eftersom folk lider av detta i onödan. Det är viktigt att vi hjälps åt, säger Diego Costa till Chelseas hemsida.

Publicerad 2015-02-18 kl 17:20

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER