Dinamo manglade Malmö på Maksimir

Malmö FF fick värsta tänkbara start i den sista kvalomgången till Champions leagues gruppspel. 1-4 mot Dinamo Zagreb - nu måste MFF göra minst tre mål på hemmaplan.
-Det blir otroligt svårt, säger anfallaren Daniel Larsson.

Malmö FF är nere för räkning. Efter den första av två matcher har laget ett 1-4-underläge - och i förlusten på Maksimir-stadion var det inte mycket som pekade på att MFF kommer att vända på resultatet. Dinamo Zagreb var flera klasser bättre än sitt svenska motstånd och siffrorna kunde mycket väl ha blivit större.
-Vi är väldigt besvikna med prestationen och resultatet, säger MFF-tränaren Rikard Norling.

Visst, Malmö hade med sig Agon Mehmetis 1-1-mål till halvtid. Men då ska man veta att det var MFF:s enda skott på mål. Den större delen av de 90 minuterna spelades MFF ut och hemmalaget radade upp målchanser.

Bara fem minuter efter avspark gjorde planens bäste spelare Sammir 1-0 efter ett fint förarbete av Ante Rukavina. Tretton minuter senare kvitterade Mehmeti. Markus Halsti slog en fin passning på insidan av vänsterbacken Luis Ibanez. Mehmeti blev fri och smällde in bollen i målvaktens första hörn.
Efter målet radade Dinamo upp målchanser - men resultatet stod sig halvleken ut.

Den andra halvleken hann knappt börja innan duktige Rukavina gjorde 2-1. Och som om inte det var nog, minuten senare fick hemmalaget straff efter att Sammir blivit nerdragen av MFF:s målvakt Dusan Melicharek.
-Jag kom ut för sent och nuddade honom. Det var straff, sade MFF-målvakten.

Sammir tog själv hand om straffen. Melicharek gick åt höger - bollen satt i det vänstra hörnet.

Malmös tränare Rikard Norling gjorde ett dubbelbyte. Wilton Figueiredo och Miljan Mutavadzic lämnade planen och in kom Dardan Rexhepi och Jeffrey Aubynn.

Det förändrade dock inte matchbilden. Dinamo fortsatte att dominera. Och strax efter MFF:s byten kom hemmalagets fjärde mål genom inhopparen Fatos Beciraj.
-Vi mötte ett bra lag. Vi var för låga i försvarsspelet och läte dem rulla. Jag tror att de njöt av det, för det är de skickliga på, sade Norling.
-Vi blir straffade på ett sätt som det är lite skillnad på än vad vi är vana med hemma.

Nu har Malmö FF ett berg att bestiga i tisdagens returmatch på Swedbank stadion. MFF måste göra minst tre mål för att avancera till gruppspelet i Champions league som innebär spel mot Europas bästa klubblag och minst 66 miljoner kronor.