Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

Dinamofansen bojkottar - på grund av kontroversiell vice-president

Malmö FF slipper Bad Blue Boys, Dinamo Zagrebs ökända ultras. Grupperingen bojkottar Dinamos matcher på grund av klubbens boss Zdravko Mamic.

Han har hånat homosexuella, strippat på en flygplats, svurit i tv och retat upp Dinamo Zagrebs mest hårdnackade supportrar så pass mycket att de bojkottar lagets matcher. Zdravko Mamic är ingen vanlig klubbpresident.

Faktum är att han inte ens är klubbpresident. Mamic är Dinamo Zagrebs vice-president, men enligt hans kritiker är det han som styr och ställer enväldigt i klubben. Hans titel - exekutiv vice-president - ger belackarna vatten på sin kvarn.

I vintras uttalade sig det kroatiska fotbollsförbndets president Vlatko Markovic nedsättande om homosexuella. Inga homosexuella spelare skulle få spela i landslaget så länge han var president, hävdade Markovic.

Zdravko Mamic hängde på uttalandet:

- Jag skulle inte heller tillåta några homosexuella spelare i mitt landslag. De kan hålla på med balett. De kan bli journalister eller författare. De skulle aldrig köra fram huvudet framför en fotbollsspark, sa han enligt 24 Sata.

Mamic skaffade sig med uttalandet ännu fler fiender än han redan har. Supportergrupperingen Bad Blue Boys (BBB) har nu i ett år bojkottat Dinamos matcher. Enligt BBB, en organisation som samlar klubbens mest fruktade och hängivna supportrar, har Mamic förstört klubben.

BBB anklagar Mamic för att ha behållit stora summor pengar själv när han har sålt spelare, för att ha sparkat tränare i onödan till höger och vänster och för att vara allmänt korrumperad.

Mamic har svarat med att kalla BBB för Ustasa (en fascistisk extremnationalistisk kroatisk organisation som verkde innan och under andra världskriget).

BBB har sedan början av förra säsongen vägrat att gå på några Dinamomatcher. Medlemmarna ser matcherna på tv men vill inte ge Mamic några pengar - alltså slipper Malmö FF de tuffaste supportrarna när lagen möts i playoff-rundan i Champions League.

Publicerad 2011-08-06 kl 13:02
Annons
Annons
Annons