Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

CHAMPIONS LEAGUE

Domarens oväntade fråga efter straffen mot Peking: "Vem fällde honom?"

Foto: SCANPIX

NORRKÖPING. Andreas Johansson drog på sig en straff mot Rosenborg - som domaren inte visste vem som orsakade.
- Han frågade två gånger vem som fällde, säger Johansson.

Domaren Craig Pawson hade en svettig kväll på Östgötaporten under onsdagen. I Champions League-kvalets andra omgång stod han i centrum vid båda Rosenborgs mål mot Norrköping, när Peking vann med 3-2 men åkte ut med sammanlagt 4-5.

Rosenborg satte 1-0 på en straff som Pawson dömde väldigt sent. Efter en tackling av Andreas Johansson sprang domaren uppåt i planen, men vände sedan tillbaka och pekade på straffpunkten efter vad man kan anta var kommunikation med assisterande domaren. Vid 2-0-målet tog Mike Jensen bollen med handen, vilket han erkände efter matchen.

Om straffsituationen säger Norrköpings lagkapten Andreas Johansson:

Jag får en löpning bakom mig och vill få ut bollen. Sedan är det en liten kontakt på deras forward, samtidigt som han väljer att lägga sig. Sedan försökte domarna ta reda på om det var offside eller inte, och det var väl därför det tog en sådan tid innan de blåste straff. Sedan frågar domaren vem det var som fällde, och då sa jag att: ”Det är ditt jobb, det får du hålla koll på”.

Sa domaren det?
- Ja, jag tror han ville visa rött kort. Men det får väl han hålla koll på, det hjälper inte jag honom med. 

- Han frågade två gånger. Först sa jag: ”Jag vet inte”, men hade han visat det för någon annan är det klart att jag hade gått fram och tagit mitt ansvar. När han kom fram och frågade en andra gång sa jag bara att: "Det är inte mitt jobb att hålla koll på, det är ditt”.

Johansson fortsätter:

- Det är en bra och erfaren domare som dömer i Premier League, och det är klart att alla kan göra fel, men vi ska vara glada för det här då vi inte fick ett rött kort, om han nu ansåg att det skulle vara det.

Mittbacken Johansson är annars nöjd över lagets insats i matchen.

- Det är en stor besvikelse att vi åker ut, det är oerhört tungt med tanke på den insats vi gör i dag. Jag tycker att det är en bra insats av samtliga ute på planen. Vi vänder ett 0–2–underläge och vinner med 3–2, vilket är oerhört starkt. Vi är starka hemma, men tyvärr räcker det inte hela vägen, säger han.

Publicerad 2016-07-20 kl 22:30
CHAMPIONS LEAGUE

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER