Dortmund krossade Legia Warszawa i Polen

Dortmund körde över Legia Warszawa på polsk mark.
Matchen slutade 6-0 till tyskarna efter en riktig pangstart.

Det blev en skön inledning på Champions League-säsongen för Borussia Dortmund. På bortaplan slog BVB Legia Warszawa med 6-0.

Återvändaren Mario Götze inledde målskyttet redan i den 7:e minuten när han nickade in 1-0. Även 2-0 kom på nick när Sokratis glömdes bort på en frispark och satte pannan till. Pangstarten på matchen fortsatte två minuter senare när Marc Bartra höll sig framme efter en rörig situation och petade in bollen.

Den andra halvleken blev inte lika händelserik men Raphael Guerreiro såg till att Dortmund fick en fin start även på den halvan när han tryckte in 4-0 i den 51:a minuten. Gonzalo Castro bytte av Mario Götze en kvart från slutet och gjorde mål redan efter en minut på planen fram till 5-0.

Slutresultatet 6-0 fastställdes av Pierre-Emerick Aubameyang i slutminuterna.

Matchen kantades annars av skandalscener på läktarna. Hemmasupportrar drabbade samman med Uefa-funktionärer som gick in med pepparspray. Legia-fansen sprutade även pepparspray mot funktionärerna. Det brändes även av mängder med bengaler, vilket Uefa brukar ta mycket allvarligt på.