Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

Dortmunds publikkaos inför finalen: En halv miljon vill ha biljett

Foto: Martin Meissner/AP

Dortmunds supportrar får det kämpigt att få tag på biljett.

Intresset för finalen mellan Bayern München och Dortmund är smått kaotiskt. En halv miljon Dortmund-supportrar har ansökt om klubbens 24000 platser.

Att Dortmund har en stor skara hängivna supportrar är ingen nyhet. Men det här publikintresset är det nog inte många som hade räknat med. Klubben meddelar nämligen att 500 000 supportrar har ansökt om att få finalbiljetter till Champions League. Redan ett dygn efter tisdagens returmöte mot Real Madrid hade närmare en kvarts miljon supportrar anmält sitt intresse.

- Jag är ledsen för att vi inte kommer att vara i närheten av att fullfölja alla förfrågningar, säger Dortmunds ordförande, Hans-Joachim Watzke, till klubbens hemsida.

Det är över 15 år sedan som Dortmund vann Champions League och efter att man gick vidare trots 2-0 förlusten mot Real Madrid har trycket varit enormt. Klubben har "bara" blivit tilldelade 24000 platser och därför går det ganska enkelt att räkna ut att det blir tufft att lyckas knipa en biljett.

- Vi kommer bara att kunna tillgodose var tjugonde ansökan, säger Watzke och tillägger att platserna kommer att lottas ut.

- För tio år sedan hade varje medlem i klubben haft en chans att få en biljett.

Finalen spelas den 25:e maj på Wembley, men redan igår genrepade lagen mot varandra i Bundesliga. Bayern München ställde upp med ett väldigt resverbetonat lag eftersom ligan sedan länge är avgjord. Matchen slutade 1-1 efter mål av Kevin Grosskreutz och Mario Gomez.

Publicerad 2013-05-06 kl 13:17
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons