Dramatiskt när Wolfsburg kopplade greppet om Gent

Wolfsburg vann den första av två åttondelsfinaler i Champions League mot Gent, med 3-2 på bortaplan. Gent satte två reduceringar efter att ha legat under med 0-3.

Gent har varit en av de stora överraskningarna i årets Champions League. Under onsdagen tog laget sig an ett Wolfsburg som inte har imponerat i ligan den senaste tiden.

Men den första halvtimmen var det gästerna som hade ett litet större bollinnehav. Wolfsburg hade också några fler anfall, även om Gent stod upp bra och åt sig in i matchen.

Precis innan paus stod Wolfsburg för en snabb kontring som resulterade i 1-0. Julian Draxler serverades i en position vid straffområdeslinjen och stjärnan placerade då in bollen i det bortre hörnet.

Tidigt in i den andra halvleken satte samme Draxler 2-0 till Wolfsburg. Han snappade upp en dålig pass från Gent, tunnlade en försvarare och chippade kyligt in bollen i nät.

Efter omkring en timmes spel stötte Max Kruse in 3-0 på ett inlägg.

Sven Kums reducerade med tio minuter kvar, till 1-3 för Gent. I den 89:e minuten nickade Coulibaly in ett inlägg till 2-3 för Gent och den reduceringen kan komma att visa sig betydelsefull i det här dubbelmötet.

Matchen slutade 3-2 till Wolfsburg, som nu har en fördel inför returen i Tyskland. Men långt ifrån lika stor som vid 3-0-ledningen.

Startelvorna:

Gent: Sels - Nielsen, Mitrovic, Asare - Foket, Milicevic, Neto, Kums, Dejaegere - Depoitre, Simon.

Wolfsburg: Casteels - Jung, Dante, Knoche, Rodriguez - Träsch, Gustavo - Vieirinha, Arnold, Draxler - Kruse.