Drömbytet bakom Arsenals extremt viktiga seger

Noll poäng efter två omgångar. Arsenal var pressat mot Bayern München men höll hoppet om slutspel vid liv tack vare 2-0 i en dramatisk match.

Arsenal hade förlorat mot Dinamo Zagreb och Olympiakos. Nu väntade den svåraste utmaningen - Bayern München.
Förlust hade inneburit att Arsenal, som i över ett decennium prenumererat på slutspelsplatser, var så gott som utslaget.

Arsenal hade den första riktigt heta chansen när Theo Walcott nickade en inlägg från vänster. Riktigt nära mål var nog hela arenan övertygade om att hemmalaget skulle ta ledningen med 1-0, men smått mirakulöst hann Manuel Neuer vända och reflexrädda med en hand.

I den 74:e minuten halvleken bytte Arsene Wenger ut Theo Walcott mot Olivier Giroud och det skulle visa sig lyckat. Tre minuter senare når fransmannen högt på ett inlägg bakifrån från Santi Cazorla och forcerar in 1-0 bakom Manuel Neuer.

- Det var lite turligt. Inte mitt bästa mål, men ett av det viktigaste. Det var avgörande i det här läget i Champions League, säger han till Viasat efter matchen.

- Jag vill tacka alla fansen som var otroliga. De stödde oss hela vägen och gav oss väldigt mycket stöd i dag, säger han.

Bayern lyfte fram laget men i den sista minuten stod Hector Bellerin för en fantastisk löpning där han vann boll offensivt och plöjde hela vägen in i straffområdet där han assisterade Mesut Özil till 2-0, vilket också blev slutresultatet.