Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

Durmaz sågar Rangers agerande: ”Spelar riktigt fult”

Han ordnade en utvisning och riskerade själv rött kort. Jimmy Durmaz var en av huvudfigurerna när Malmö slog ut Rangers.
- Vi visste redan innan matchen att de skulle spela fult, säger han.

Tre utvisningar, ett gäng gula kort och en överlag hetsig match med mycket avblåsningar. Malmös tekniker Jimmy Durmaz var inblandad i flera av de uppmärksammade situationerna.

Efter en dryg kvart fick han Rangers Steven Whittaker utvisad, efter att högerbacken kastat bollen på MFF-yttern efter avblåsning.

- Jag blir helt chockad att han kastar den på mig av alla, säger Jimmy Durmaz till FotbollDirekt.se.

Det var den första av många situationer med Durmaz som huvudrollsinnehavare.

- I den andra situationen får jag en armbåge i ansiktet när domaren inte ser. Sedan var det en tackling på mittplan där jag blir kapad bakifrån. Han har ingen chans på bollen, jag tycker att det är nära rött i det läget, orange färg på kortet i alla fall, säger han.

Direkt efter kapningen delar Durmaz ut en eftersläng på Lee McCulloch, något som mycket väl kunde ha resulterat i en utvisning. Men MFF-spelaren tycker inte att det vara något att blåsa upp sig för.

- Det var inte alls menat. Jag faller och slänger fram benet, sprattlar till lite. Jag tror inte ens att det tar på honom. Men eftersom de fått rött kunde ju vi också fått rött i den situationen, men han gav mig en sådan tackling att domaren förstod situationen.

Rangers kom till returen med en helt annan taggning än den på Ibrox och Jimmy Durmaz gillade inte skottarnas agerande på planen.

- De spelar riktigt tufft och fult, inte tufft och schysst. De ger efterslängar i flera situationer. De är jobbiga att spela mot, men det visste vi redan innan matchen. Vi sa innan att vi skulle hålla huvudet kallt och vara smarta, det tycker jag vi lyckas med.

På fredag lottas play off-spelet där Malmö alltså bara är ett dubbelmöte ifrån en plats i Champions Leagues gruppspel. Efter att ha slagit ut Rangers - som var storfavoriter inför matcherna - ser Durmaz ingen anledning till varför MFF inte skulle kunna gå hela vägen.

- Rangers var en av kvalets största favoriter. Vi har slagit dem, då kan vi slå de andra lagen också. Vi ser fram emot uppgiften fulla av energi och självförtroende.

Hade ni en stark tro inför matcherna mot Rangers att ni skulle kunna klara det?

- Det hade vi faktiskt. När vi fick lottningen visste alla att det var en tuff match, men vi kände att den inte var så svår som alla sa. Vi vet att vi har kapacitet och kvalité, individuellt är det inte många som kan slå oss.

Simon Soltan-Zadeh

Publicerad 2011-08-03 kl 22:43
Annons
Annons
Annons