POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
CHAMPIONS LEAGUE

Efter den brutala sågningen - Barcelona anmäler Mourinho till Uefa

José Mourinho sågade allt och alla efter förlusten i El Clásico.
Nu hotar Barcelona att anmäla honom till Uefa.

Den uppgivne Real Madrid-managern var outsägligt besviken efter att Lionel Messi gjort två mål och avgjort den första semin i Champions League till 2-0. Särskilt den i mångas ögon hårda utvisningen på Pepe fick ”the special one” att bli rejält förgrymmad.

På presskonferensen efteråt fällde Mourinho några iögonfallande kommentarer, där han implicit anklagade Barcas tränare Pep Guardiola för regelvidrigheter.

- Han är en fantastisk coach, men han har vunnit en Champions League-titel som skulle ha gjort mig illamående. Det var en skandal på Stamford Bridge, och vinner han i år igen kommer folk att minnas skandalen på Santiago Bernabeu, säger Mourinho.

Han fortsatte med att insinuera att katalanerna kopplat ett grepp om hela det europeiska fotbollförbundet, Uefa.

- Jag vet inte om det beror på uppmärksamheten för samarbetet med Unicef, eller vänskapen med Angel Villar (spanska förbundets ordförande), som är vicepresident i Uefa. Kanske är det bara för att Barcelona är så snälla. Men de har en stor makt, och vi andra är chanslösa, säger Mourinho.

Allt detta har föranlett Barcelona att koppla in sina jurister för att se om man kan klassa uttalandena som förtal, och Barca skriver på sin hemsida att den rättsliga processen redan är igång.

”Vårt juridiska råd ska granska vad José Mourinho påstod under presskonferensen efter att hans lag förlorat med 2-0”, skriver Barcelona.

Enligt nyhetsbyrån EFE väntas katalanernas styrelse träffa ett knippe advokater för att diskutera saken närmare under denna vecka.

Publicerad 2011-04-28 kl 09:13
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå