POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
CHAMPIONS LEAGUE

Efter finalen - här hyllas Abidal av 90 000

För en månad sedan fick Eric Abidal cancerbeskedet.
Nu är han frisk – och hyllades av 90 000 på Nou Camp.

Rörande scener utspelade sig efter 1-1 mellan Barcelona och Real Madrid. Direkt efter slutsignalen, och avancemanget till final i Champions League, bar lagkamraterna ut vänsterbacken Eric Abidal på innerplanen.

Till publikens jubel hissades fransmannen på sträckta armar av sina medspelare, och fick stående ovationer av alla segerrusiga åskådare. Orsaken var naturligtvis att Abidal just gått vinnande ur en oerhört tuff sjukdomsrond.

Så sent som i mitten av mars diagnosticerades han med en tumör i levern, och efter ett omfattande ingrepp troddes säsongen vara över för hans del. Men Eric Abidal repade sig snabbt, och var spelklar till denna säsongens fjärde och sista El Clásico. Nu byttes han in i slutet, men fick se merparten av Barcelonas oavgjorda möte med ärkerivalen Real från bänken.

Målen gjordes av Pedro på en mycket vacker passning från Andres Iniesta, och av Marcelo som utnyttjade en retur efter Di Marias stolpskott. I finalen väntar förmodligen Manchester United som har övertaget inför sin retur mot Schalke 04 på onsdagen.

Publicerad 2011-05-03 kl 23:41
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå