Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

Elfsborgs fina hemmafacit nyckeln: "Vet vad det handlar om"

Foto: Scanpix

Marcus Rohdén i kamp med Mikael Lustig.

En förlust under hela våren. Då hoppas Elfsborg att hemmaplan – och konstgräs, ska väga över till deras fördel.

- Vi spelar våra matcher här vi vet vad det handlar om, säger Marcus Rohdén till fotbollskanalen.se.

Inte sedan Helsingborgs sejour 2000/2001 har något svenskt lag tagit sig hela vägen in till Champions Leagues huvudturnering. I år står hoppet till Elfsborg, och efter det första mötet med Celtic finns alla möjligheter.

Boråsarna måste vända på ett 0-1-underläge från den första matchen och Marcus Rohdén, en del i mittfältet senast, menar att det handlar om balans.

- Vi måste försöka ha ett eget bollinnehav och sätta lite press på deras backlinje och våga styra matchen lite också – inte bara försvara oss, säger han till fotbollskanalen.se.

En nyckel för att ta sig vidare kan stavas konstgräs. Elfsborg har den här säsongen bara förlorat en enda match på hemmaplan, mot Åtvidaberg, och nu litar man till sitt fina facit – och till underlaget.

- Vi är vana vid konstgräset. Det tränar och spelar ju inte jättemycket på konstgräs. Samtidigt är det ett bra lag med duktiga spelare så vi vet att de kommer att kunna hantera det ändå. Men visst – vi spelar ju våra matcher här. Vi vet vad det handlar om.

Just Marcus Rohdén har varit i fin form de senaste matcherna och fått stort förtronde för Jörgen Lennartsson.

- Det känns bra, man har fått chansen och fått starta i princip alla matcher. Det ger en trygghet och det ger ett självförtroende. Man vågar släppa loss och spela sitt spel. Samtidigt har jag hittat in i rollen som spelare i Elfsborg - förra året visste jag inte vad jag hade för roll. I år hadet blivit tydligare.

Inför matchen har det mesta kretsat kring Mohamed Bangura. Inte enbart för att han återigen ställs mot sin nuvarande klubb – utan också för att anfallaren skadade sig på träningen. Där är senaste nytt att beslut om spel för Banguras del tas på uppvärmningen.

- Han deltog i hela träningen idag och vi planerar och hoppas att han kan spela imorgon, säger Jörgen Lennartsson till klubbens hemsida.

Matchstart ikväll är 19.45.

Publicerad 2013-08-07 kl 13:23
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons