Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

Ersättare till Champions League på gång

Foto: Scanpix

Rummenigge

Champions League kan vara på väg att ersättas.

Storklubbarna diskuterar om ny turnering ska startas.

- Vi hoppas att en ny kontinental liga kan dra igång 2018, säger Unal Aysal, president i Galatasaray.

Galatasarays president Unal Aysal säger enligt AP att europeiska klubbar diskuterar om man ska starta en ny kontinental turnering som ska ersätta Uefa Champions League. Aysal hoppas att en 20-lagsliga kan dra igång efter 2018 då Uefas nuvarande avtal med European Club Association går ut. Enligt Aysal kommer då en europeisk superliga att bli det nya formatet.

- Det skulle vara 20 lag, med tre- eller fyra lagförändringar varje år. Det är fortfarande inget som finns på papper men det är ett koncept som diskuterats i några år, säger Aysal enligt AP.

-Vi behöver en förbättrad, säsongslång turnering som är uppbyggd som en liga. Oavsett om den administreras av Uefa, någon annan organisation eller klubbarna själva.

Galatasaraypresidenten ville inte avslöja vilka klubbar som var inblandade i diskussionerna eller hur långt diskussionerna var komna och ECA säger att en ny turnering "aldrig har diskuterats" inom deras organisation.

Aysal, som pratade på en konferens i London för fotbollsledare, sa att han "har pratat med potentiella sponsorer till tävlingen, däribland två stora varumärken".

- Champions League står och stampar, fotbollen utvecklas inte. En ny turnering skulle vara början på ett nytt kapitel i europeisk fotboll.

Enligt Aysal skulle den nya turneringen inte innebära att klubbarna behövde lämna dera respektive inhemska ligor.

En som inte är imponerad är ECA:s ordförande, Karl-Heinz Rummenigge. John Sinnott på CNN har ett citat från Karl-Heinz Rummenigge på Twitter:

- Det finns redan en superliga och den heter Champions League. Vi är väldigt nöjda med de nuvarande turneringarna som finns och med vårt samarbete med Uefa. Vi kommer att fortsätta vårt samarbete, även efter 2018, säger Rummenigge.

Publicerad 2013-10-10 kl 17:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons