POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
CHAMPIONS LEAGUE
1v

European Leagues motsätter sig upp- och nedflyttningssystem i klubblagsturneringarna

Foto: Bildbyrån.

Det råder meningsskiljaktigheter om hur de europeiska klubblagsturneringarna ska se ut i framtiden.
Nu presenterar European League ett eget förslag - och ligaorgansitationen motsätter sig bland annat "friplatser", enligt Ekstra-Bladet.

Arbetet med att ta ett format för hur Champions League och de andra klubblagsturneringarna ska se ut efter 2024 fortsätter. Tidigare i år ägde möten mellan Uefa, ECA och European Leagues rum och före dem har det framkommit att vissa klubbar gärna ser att formatet ändras om till att Champions League ska bli en turnering med upp- och nedflyttning och där flera storklubbar ska vara direktkvalificerade. De planerna motsatte ligaorganisationen European Leagues.

I dagarna samlades European Leagues för att diskutera hur hur man tycker att klubblagsturneringarna ska se ut. Och ligaorganisationen går inte på linjen med radikala förändringar. Enligt danska Ekstra-Bladet föreslår European Leagues att inga matcher i de europeiska klubblagsturneringarna ska spelas på helgen förutom Champions League-finalen, att kvalificering till turneringarna sker genom den inhemska ligan och att inget upp- och nedflyttningssystem ska införas.

Publicerad 2019-09-06 kl 23:31
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå