Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

EXKLUSIVT – Källström inför sitt livs match: Vet att vi kan slå Bayern

Ynka 90 minuter från en final i Champions League.
Kim Källström försöker njuta i nuet:
- Jag har aldrig varit här tidigare, klart det är speciellt och häftigt, säger han till fotbollskanalen.se.

Lyons hemmaplan Stade de Gerland är utsåld sedan länge. Staden går i ett rus inför hemmalaget Olympique Lyonnais returmöte i semifinal i Champions League mot tyska Bayern München.

En plats i finalen för ett franskt lag för första gången på sex år, och i så fall första någonsin för Lyon som tidigare som längst nått kvartsfinal.

- Folk är väldigt engagerade och det är oerhört upphaussat inför matchen, säger Kim Källström och skrattar till.

- Om vi kan hantera det? Ja, det tycker jag, vi har knappt varit hemma. Först var det bortamatchen mot Bordeaux och sedan åkte vi buss till München och sedan åkte vi in på hotell i lördags för att ladda inför matchen.

Oj, det var lång tid – hur är det?
- Det är så det är, i Frankrike är man glada för att bo på hotell inför matcher. Vi brukar bo en natt inför ligamatcher och två nätter inför Champions League. Nu är det semifinal och då är det tre nätter. Det är ingen fara inför en sådan här match.

Och ni slapp spela ligamatch i helgen också, hur gick det till?
- Ah du, det beslutet togs en bra bit ovanför mitt huvud. Bordeaux fick något liknande när man skulle möta Olympiakos och då försökte man och det gick igenom.

Var det bra för er?
- Generellt så spelare det inte så stor roll men efter allt som var förra veckan med askmolnet och där vi fick åka hem under natten från Bordeaux och sedan buss till München så slet det på oss. Nu känns det bra, vi har fått förbereda oss bra.

Hur ser du på era chanser?
- De är goda även om Bayern är favoriter eftersom man leder med 1-0, gjorde en bra match mot oss senast och är ett starkt lag. Men vi vet att vi kan slå dem, även om det blir tajt.

- Vi är inte nöjda med att stanna här, vi vill komma längre.

Vad blir viktigt?
- Att vi hittar balansen både mentalt och på planen med att sätta enorm press på dem utan att blotta oss för mycket. Vi behöver ju vinna med två mål för att gå vidare. Vi får inte stressa upp oss under matchen utan ha tålamod även om vi inte gör mål eller om vi släpper in ett mål utan då fortsätta och se till att vi gör tre mål.

Under Champions League har Lyon klarat av Liverpool, Fiorentina och Real Madrid och Kim Källström säger att det gett laget ett ökat självförtroende:
- Det tror jag definitivt, vi är kapabla att slå de flesta lag.

Hur är dina chanser till spel?
- Oh, det är svårt svara på, det har känts bra både på träning och i matcherna. Jag hoppas på att spela, det har gått bra på sistone och jag har spelat många matcher.

Lyon har en del skador och Jérémy Toulalan som var mittback senast är avstängd. Troligen gör Jean-Alain Boumsong comeback, men det är oklarheter.
- Som vanligt i slutet av säsongen är det mycket råddande i laget, vi kan sällan spela med samma lag och även nu får man ändra på laget, säger Kim Källström.

Ingen mittbacksplats för dig, eller?
- Ha ha, nej, jag har min plats ute till vänster om jag ska vara back, men det ser ut som om Boumsong gör comeback.

Hur är det att vara så nära en final?
- Det går inte riktigt att beskriva, det måste man uppleva. Det fanns en tid när jag drömde om att spela i Champions League, sedan drömde jag om att gå länge och nu är vi i semifinal och det gäller att njuta av nuet.

Ditt livs match, eller?
- Så klart, det är klart att det här är oerhört speciellt, Jag har aldrig varit här tidigare och det känns speciellt och häftigt.

Har du koll på det tänkbara motståndet i finalen?
- Oh, ja, jag såg den första matchen och det var en riktigt bra match mellan två olika skolor. Det blir en fruktansvärd match i returen på onsdag.

Kim Källström säger att det är svårtippat mellan Barcelona och Inter – men han vet vad han helst avstår i en eventuell final:
- Vi har fullt sjå att bara ta oss till final men det känns som Barcelona är det starkaste laget och vi har mött dem, men det är svårt att välja för även Inter är starkt.

Hur vore det om två svenskar skulle mötas i finalen?
- Det har ju hänt men det vore riktigt häftigt, och roligt för svensk fotboll som har två spelare med så här långt i Champions League.

Hade det varit skönt att visa Zlatan att du kan mer än spela vänsterback?
- Ha ha, jag vet inte, jag spelar för mig själv och inte för honom.

Publicerad 2010-04-27 kl 18:16
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons