POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
CHAMPIONS LEAGUE

Experten om Malmös bragd: "Rangers kommer att ha hela publiken emot sig"

Malmö FF överraskade och slog Rangers på bortaplan. Till returen kommer Rangers utan fans.
- Som att vara bortalag mot Celtic, i miniatyr, säger Anders Andersson till fotbollskanalen.se.

Efter en imponerande 1-0-seger mot Rangers på Ibrox väntar en het returmatch på Swedbank Stadion i nästa vecka. TV4:s expert Anders Andersson är, som så många andra, imponerad av Malmö FF.

- Det är väldigt kul att de spelade som i fjol när de vann allsvenskan. Taktiskt var det väldigt bra, Rickard Norling tog modiga och klocka beslut. Att ha en sådan optimistisk framtoning på Ibrox, det gör man inte hur som helst, säger Andersson, själv före detta MFF-spelare.

- Det är samtidigt skönt att se reaktionerna efteråt från MFF-håll, att det är ett bra resultat men att det är lång väg kvar. Det är en sansad optimism.

Andersson är glad att Malmö spelar som laget gjorde i fjol när det blev SM-guld. Trots att "det känns som det var 100 år sedan" tycker sig TV4-experten se likheter i spelet nu och då.

- Det finns ett snabbt, internationellt spel i laget. Man vågar spela sig ut situationer, man är säker med bollen. Det snabba spelar fungerar bra i Europa, det är en annan sorts presspel där än hemma i allsvenskan. Det böljar lite mer, vilket passar Malmö FF lite bättre nu, säger Andersson.

I returen i Malmö kommer Rangers inte att ha med sig några supportrar. Uefa har bestraffat den skotska mästarklubben efter incidenter i våras när Rangersfans sjöng nedsättande sånger under två Europa League-matcher.

- Det innebär att Rangers kommer att känna som de gör när de är bortalag mot Celtic, fast i miniatyr. Det kommer att ha hela publiken mot sig. Förhoppningsvis kommer det att vara en entusiastisk publik, och det kommer nog att vara nästintill fullsatt i Malmö, om inte helt fullsatt. Malmös fans har lyft laget tidigare, och det är självklart en nackdel för Glasgow, säger Andersson.

Publicerad 2011-07-27 kl 11:57
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå