Experterna förvånade över beslutet: "Självklart att det inte är straff"

Real Madrid tilldelades en straff efter att en City-spelare fått bollen först på huvudet och sen på handen.
Något som C Mores Gusten Dahlin inte kan förstå.
- Här går beslutet emot regelboken, säger Dahlin.

2:44

Samtliga Champions League-matcher sänds streamat på Telia och C More.

Manchester City slog Real Madrid med 4-3 i den minst sagt händelserika semifinalen på tisdagskvällen. Hemmalaget tog ledningen efter redan två minuter när Kevin De Bruyne nätade, och kunde sedan utöka sin ledning bara några minuter senare.

Men Real Madrid vaknade och reducerade, flera gånger om. Med drygt tio minuter kvar att spela var resultatet 4-2 till fördel för engelsmännen, när domaren pekade på straffpunkten.

I en duell mellan Karim Benzema och Aymeric Laporte fick den sistnämnde bollen på handen efter att den såg ut att först ha studsat på huvudet.

Något C More-studien reagerar över efter matchen, då Gusten Dahlin läser upp regeln i studion:

- Det blir ingen straff om bollen träffar handen omedelbart från deras eget huvud, fot eller från någon annans huvud eller fot. Jag förstår inte hur den regelutformningen landar i att straffen står, säger Gusten Dahlin i sändningen.

Henok Goitom håller med, och menar att beslutet är svårt att förstå.

- Så som du läser upp regeln, är det självklart att det inte är straff utifrån den raden.

- Här går beslutet emot regelboken, säger Dahlin.

Men domaren stod fast vid sitt beslut, och fram klev Benzema och chippade bollen kyligt förbi Ederson i målet. Ett mål som kan betyda mycket i semifinal-returen nästa vecka.

Publicerad 2022-04-26 kl 23:42